sdr

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θάσου με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», Νικόλαος Χρυσάφης, Χαρίκλεια Κυριατζίδου, Λάμπρος Λαμπρινίδης, απέστειλαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τις ακόλουθες επιστολές.

Στην πρώτη επιστολή αναφέρονται στην ρύθμιση της κίνησης των οχημάτων και των πεζών στο δημοτικό διαμέρισμα Λιμένα: «Με τον καθημερινό φόβο τροχαίων ατυχημάτων, ζούνε χρόνια τώρα οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος του Λιμένα όχι μόνο λόγω έλλειψης φωτεινού σηματοδότη για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις, αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις. Αποτέλεσμα είναι, να βλέπουμε συχνά τροχαία ατυχήματα. Οι πεζοί, ιδιαίτερα υπερήλικες, παιδιά, μητέρες με παιδί στο καρότσι, πρέπει να φυλάγονται από οχήματα που πετάγονται ξαφνικά μπροστά τους. Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη την τουριστική περίοδο.

Θεωρούμε αναγκαία την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη, για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στις δύο διασταυρώσεις που οδηγούν στο λιμάνι. Σε αυτή του «Μασούτη», από την οποία διέρχεται ο κύριος όγκος των οχημάτων. Αλλά και στην επόμενη, προς το κέντρο, που επίσης οδηγεί στο λιμάνι. Ακόμα, στην διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, πρέπει να επιδιορθωθεί ο σηματοδότης που δεν λειτουργεί. Τέλος, χρειάζεται να γίνουν διαγραμμίσεις σε όλες τις διασταυρώσεις. Είναι αναγκαίο να μεριμνήσει ο Δήμος Θάσου, μαζί με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για την λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά με την αποκατάσταση του δρόμου στην Ποταμιά αναφέρουν ότι: «Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, από τις καταστροφικές πλημμύρες στο δημοτικό διαμέρισμα Ποταμιάς. Το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου άρχισε πριν από δύο χρόνια περίπου και δεν έχει αποπερατωθεί, έχοντας ως συνέπεια, η τρίτη είσοδος του χωριού, να είναι κλειστή προς χρήση, προκαλώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Απαιτούμαι άμεσα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου και να ολοκληρωθεί (να πέσουν τα ασφαλτικά, ο ηλεκτροφωτισμός, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου κ.λπ.), ώστε να δοθεί προς χρήση στους κατοίκους του χωριού. Ρωτάμε την δημοτική Αρχή, αφού το έργο είναι δημοτικό, χρηματοδοτούμενο από πρόγραμμα, γιατί σταμάτησαν οι εργασίες τόσο καιρό; Πότε θα αποπερατωθεί, αφού είναι αναγκαίο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού και την διαβίωση των κατοίκων;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ