Το γραφείο Τύπου του Δήμου Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, για το αποτέλεσμα των μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του εργοστασίου λιπασμάτων στην ανατολική πλευρά της Καβάλας (Χαλκερό, Νέα Καρβάλη): «Δεν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, από τις μετρήσεις του σταθμού ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για το χρονικό διάστημα από 25/01/2016 έως 01/02/2017.
Αυτό τονίζεται στο απαντητικό έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Καβάλας η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μετά από σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλλει η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, προς τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο.
Στο απαντητικό έγγραφο τονίζεται, ακόμα, ότι στις 03/01/2017 πραγματοποιήθηκε και επιτόπιος έλεγχος από την Υπηρεσία στη Β.Φ.Λ. και ζητήθηκαν στοιχεία από τον σταθμό ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διαθέτει η εν λόγω εταιρεία, από τα οποία, επίσης, δεν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τέλος, στην ίδια επιστολή σημειώνεται ότι, στην περιοχή του Χαλκερού δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη οσμών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ