-Εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Προοδευτική Συμμαχία) ήταν ο νικητής των εθνικών εκλογών, θα έκαναν «ουρά» οι ενδιαφερόμενοι να ηγηθούν των συνδυασμών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πρωτίστως και των Δήμων, όπως ο Δήμος Καβάλας. Η «βαριά» ήττα, ωστόσο, τους έκανε να «κρυφτούν», γιατί δεν θέλουν να διαχειριστούν μία ακόμα (διαφαινόμενη) αποτυχία.

-Στον Δήμο Καβάλας δεν βρέθηκε ο «διάδοχος» του Άρη Βέρρου, για να γίνει ο νέος επικεφαλής στην «Συμπαράταξη Πολιτών», ούτε κάποιος για να δημιουργήσει άλλο συνδυασμό. Κι αφού δεν βρέθηκε τόσο καιρό πριν, είναι απίθανο να πάρει την απόφαση μερικές εβδομάδες πριν να υποβληθούν στο Πρωτοδικείο Καβάλας οι υποψήφιοι συνδυασμοί. Όποιος, ή όποια, το κάνει, θα έχει μεγάλο μειονέκτημα απέναντι στους άλλους συνδυασμούς. Άλλωστε, στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εντάχθηκαν σε άλλους συνδυασμούς και όχι στην ακέφαλη «Συμπαράταξη Πολιτών».

-Ένας συνδυασμός που «απορρόφησε» στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ο συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά», του Γιάννη Εριφυλλίδη, που θεωρείται ότι θα «εκπροσωπήσει» τον χώρο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στον Δήμο Καβάλας, εφόσον δεν συμμετέχει η «Συμπαράταξη Πολιτών» με νέο αρχηγό. Νομίζω ότι, οι ψηφοφόροι της «Συμπαράταξης Πολιτών», όσοι και όσες ψηφίσουν τον Οκτώβριο, δεν θα προτιμήσουν τον συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά», επειδή έχει την «σιωπηλή στήριξη» του τοπικού κομματικού μηχανισμού. Αλλά, ακόμα κι αν επιλέξουν τον συνδυασμό αυτό, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι πολύ αποδυναμωμένος μετά από την διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές, ώστε να μην φοβίζει τους άλλους υποψήφιους.

-Για να έχει τύχη ο Γιάννης Εριφυλλίδης να περάσει στον β΄ γύρο των εκλογών και να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, πρέπει να προσελκύσει ψηφοφόρους από τις μεγαλύτερες δεξαμενές, που είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στις οποίες στοχεύουν και οι συνυποψήφιοι του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ