Η ποινή της φυλάκισης δεν ‘έχει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά κυρίως έχει στόχο τον σωφρονισμό του καταδικασμένου, ενώ οι άδειες στους φυλακισμένους δίνονται με στόχο την κοινωνική επανένταξή τους στην κοινωνία. Είναι γνωστό, πόσο αμετανόητος είναι ο φυλακισμένος για τα εγκλήματα της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού την εγκληματική του δράση την θεωρεί ως πολιτική δράση και μέσα στην κανονικότητα του διεστραμμένου μυαλού του.

Είναι γνωστό, ότι οι άδειες παραμονής έξω από τη φυλακή, δεν δίνονται ανεξέλεγκτα, αλλά μετά από σχετική απόφαση της αρμόδια επιτροπής, η οποία εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Εξετάζουν αν ο κρατούμενος δείχνει σημάδια μετάνοιας και σωφρονισμού, αν υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψει στην φυλακή για τη συνέχιση έκτισης της ποινής του, και τέλος, αν κατά την παραμονή του εκτός φυλακής, είναι πιθανόν ή όχι, να κάνει κι άλλα αδικήματα, αν δηλαδή εγκληματήσει και πάλι. Στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, νομίζουμε πως όλα τα πιο πάνω κριτήρια είναι πολύ πιθανά, και με την έννοια αυτή, θεωρούμε ότι πολύ καλά η δικαιοσύνη και δεν του έδωσε την τρίτη άδεια που ζητούσε.

Αφορμή, για το πιο πάνω σχόλιο, μας έδωσε η απεργία πείνας του Δημ. Κουφοντίνα και η ανακοίνωση των «Οικολόγων-Πράσινων», στην οποία μιλούν για τον «σεβασμό της αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων», ενώ καθόλου δεν αναφέρονται στο πόσο ο ίδιος σεβάστηκε την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα των θυμάτων του, αλλά και στο δικαίωμα των ίδιων στη ζωή. Κι επειδή, είναι αμετανόητος κι εμείς δεν θέλουμε να υπάρξουν κι άλλα θύματα από το φονικό του χέρι, θεωρούμε, πως πολύ σωστά έπραξαν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης και δεν του έδωσαν άλλη άδεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ