- «Η Ξάνθη κρατάει κατά μέσο όρο πέντε ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στη στέγη, ενώ στην Καβάλα ανέβηκε στα έξι ευρώ. Αυτό δεν είναι σωστό. Θα συνιστούσα να είναι κάποιος προσεκτικός, γιατί σιγά-σιγά θα έχουμε διαρροές (σ.σ. φοιτητών)», είπε το μέλος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) στην Καβάλα, καθηγητής, Νάσος Μητρόπουλος.
- Μάθημα real estate από τον προφέσορ Μητρόπουλο! Άλλο Ξάνθη και άλλο Καβάλα, αγαπητέ καθηγητά. Η ζήτηση στέγης στην Καβάλα, λόγω τουρισμού, δεν είναι ίδια με τη ζήτηση που υπάρχει στη γειτονική Ξάνθη, η οποία στηρίζεται, κυρίως, στους φοιτητές, λόγω των σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που λειτουργούν στην πόλη.
- Είναι λογικό, επομένως, όταν αυξάνεται η ζήτηση, να αυξάνεται και η τιμή του ενοικίου. Αυτό λέει ο νόμος της αγοράς. Και δεν είναι υπερβολή, εδώ που τα λέμε, η διαφορά του ενός ευρώ στην τιμή «χρέωσης» του τετραγωνικού μέτρου μεταξύ Καβάλας και Ξάνθης.
- Και κάτι ακόμα. Με την αναβάθμιση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, αγαπητέ προφέσορ, «εκτοξεύτηκαν» και οι βάσεις εισαγωγής των φοιτητών στην Καβάλα. Δεν γίνεται, λοιπόν, οι βάσεις να ανέβουν και τα ενοίκια στη φοιτητική στέγη να παραμείνουν τα ίδια.
- Εκείνο που οφείλετε να κάνετε ως διοίκηση του νέου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι να εξασφαλίσετε όσες περισσότερες κλίνες μπορείτε για τους νέους φοιτητές σας. Κοτζάμ ΔΙ.ΠΑ.Ε., δεν μπορεί να προσελκύσει φοιτητές οι οποίοι θα διαμένουν εκτός των εγκαταστάσεων του. Στην Αμερική (Η.Π.Α.), που θέλουμε να μοιάσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πόσοι φοιτητές των μεγάλων Πανεπιστημίων νοικιάζουν σπίτι εκτός του λεγόμενου campus; Δεν θα καλύψουν την ανάγκη για φοιτητική στέγη στην Καβάλα μόνο οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα