Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν αναθεματίζουμε την γραφειοκρατία, αυτή δε λέει να το κουνήσει, δεν λέει να μας απαλλάξει από την παρουσία της, όσο οι κυβερνώντες, αλλά κυρίως οι υπηρεσιακοί παράγοντες που παίρνουν αποφάσεις πίσω από ένα γραφείο σε κάποιο Υπουργείο, δεν θελήσουν να την καταπολεμήσουν. Τώρα, μετά από τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε περιουσίες στην Αττική, συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη να κοπούν κάποια δένδρα που βρίσκονται σε πλήρη επαφή με σπίτια και σχολεία.

Υπάρχουν δάση που είναι απόλυτα ταυτισμένα με ολόκληρους συνοικισμούς, όπως στην Ελευθερούπολη, πίσω από την Πυροσβεστική και μέχρι την Μπουζίνα, όπως στο 1ο-4ο Λύκειο στη Χωράφα, και το 2ο Λύκειο στον Βύρωνα (Φλωρέξ), Οι περιπτώσεις αυτές επισημάνθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε προχθές με πρωτοβουλία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο της πυροπροστασία.

Η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη και η Δασάρχης Ζωή Γεωργούση, εξήγησαν τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν να κοπεί έστω ένα δένδρο, που εμφανώς δημιουργεί κίνδυνο σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Χρειάζεται πολύ μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια για να δοθεί μια τέτοια άδεια. Το πιο τρελό είναι, ότι ο νόμος απαιτεί ακόμη και άδεια από την πολεοδομία για να κοπεί ένα επικίνδυνο δένδρο. Κι αν το δένδρο αυτό βρίσκεται στο όριο ανάμεσα σε κοινόχρηστο χώρο και σε ιδιοκτησία, τότε οι διαδικασίες είναι σχεδόν απροσπέλαστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ