• Πρέπει να είναι (πολύ) ελεεινός κάποιος, για να εναποθέσει σακούλα του σούπερ μάρκετ με απορρίμματα εκτός του κάδου αυτές τις ημέρες. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί που το κάνουν, αν κρίνω από τον αριθμό των σακουλών που βρίσκονται στοιβαγμένες, η μία πάνω στην άλλη, τριγύρω από τους κάδους απορριμμάτων. Οι σακούλες αυτές γίνονται «εύκολη λεία» για τις γάτες, τους γλάρους και πιθανόν τα συμπαθή τρωκτικά, που θα ευχαριστηθούν τροφή με τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Οι περισσότερες σακούλες είναι σκισμένες και το περιεχόμενο τους έχει σκορπιστεί στο δρόμο, ή στο πεζοδρόμιο.
  • Άλλοι, πάλι, πιο «έξυπνοι», εναποθέτουν ειδικές σακούλες απορριμμάτων, αλλά όχι δεμένες καλά, ή εντελώς ανοιχτές! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έτσι, έχει δημιουργηθεί μία αποκρουστική εικόνα στην πόλη, στο κέντρο και στα «περίχωρα», την οποία «απολαμβάνουν» και οι επισκέπτες, που είναι πολλοί και αυξάνονται.
  • Η επιλογή των κινητοποιήσεων αυτή την εποχή, ενώ αρχίζει να κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, ήταν πολύ εύστοχη. Δημιούργησε πρόβλημα, αλλά όχι στα γραφεία των κυβερνώντων! Αν διαρκέσει μερικές ημέρες ακόμα, θα έχουμε δεχτεί ένα (ακόμα) «αυτογκόλ» ως κοινωνία και τόπος.
  • Αλλά, δεν φαίνεται να ανησυχούμε, γιατί γνωρίζουμε πως τα σκουπίδια (στους δρόμους και στα πεζοδρόμια) δεν θα πτοήσουν τους τουρίστες. Θα συνεχίσουν να έρχονται και θα έρθουν ξανά το επόμενο καλοκαίρι. Παρά τα σκουπίδια, η Ελλάδα και η Καβάλα προσελκύουν τουρισμό. Λέω, μάλιστα, να το καθιερώσουμε, με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, να γίνεται μία απεργία διαρκείας στην Υπηρεσία Καθαριότητας, για να πηγαίνει «γούρι» στην κίνηση.
  • Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, από το να διακωμωδήσουμε την κατάσταση, γιατί όποιος την πάρει στα σοβαρά, θα χαλάσει την ψυχική του ηρεμία και ίσως την υγεία του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ