Μετά τον Σταύρο Χονδρόπουλο, που αγωνίστηκε στη Χ.Α.Ν.Θ. ως «δανεικός», στο «ρόστερ» της Energean Kavala B.C. εντάχθηκε ένας ακόμα πρωταθλητής της περιόδου 2017-2018, ο Δημήτρης Αθανασιάδης, καθώς και δύο νεαροί παίκτες με Καβαλιώτικη καταγωγή, που φόρεσαν τη φανέλα της «Ένωσης» την περίοδο 2016-2017 στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, ο Πέτρος Σαββίδης και ο Ιάσων Παντόπουλος.

Μαζί μ’ αυτούς, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακόμα καλαθοσφαιριστών, που θα ενισχύσουν τη frontline (σ.σ. θέσεις 4-5). Πρόκειται για τον Γεράσιμο Αδαμόπουλο (φωτογραφία) και τον Δημήτρη Νταλό, οι οποίοι ανήκαν σε συλλόγους της Α2 εθνικής κατηγορίας (Χαρίλαο Τρικούπη, Ερμή Αγιάς). Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνουν την επιστροφή στην ENERGEAN KAVALA BC των Καβαλιωτών καλαθοσφαιριστών: Δημήτρη Αθανασιάδη, Ιάσωνα Παντόπουλου, Πέτρου Σαββίδη. Επίσης, ανακοινώνεται η απόκτηση των δύο νέων ταλαντούχων σέντερ, Γεράσιμου Αδαμόπουλου και Δημήτρη Νταλού.

Ο 27χρονος Γεράσιμος Αδαμόπουλος, σέντερ ύψους 2.04μ., αγωνίστηκε: 2005-2013 ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ, 2013-2015 ΕΣΠΕΡΟ ΑΟΠΑ, 2015-2016 ΗΦΑΙΣΤΟ/ΑΧΙΛΛΕΑ (Γ΄ εθνική κατηγορία), 2016-2017 ΓΛΑΥΚΟ (Γ΄ εθνική κατηγορία). Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα του Χαρίλαου Τρικούπη, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 και εν συνεχεία, τη συμμετοχή της ομάδας στα play offs της κατηγορίας.

Ο 24χρονος Δημήτρης Νταλός, σέντερ ύψους 2.05μ., άρχισε την καριέρα του στον Σπάρτακο Λάρισας. Την σεζόν 2015-2016 πήρε μεταγραφή και φόρεσε τη φανέλα του Γ.Σ. Λάρισας. Από το 2016 μέχρι και πέρυσι αγωνιζόταν στον Ερμή Αγιάς. Καλωσορίζουμε όλους τους καλαθοσφαιριστές και τους ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ENERGEAN KAVALA BC στη φετινή αγωνιστική περίοδο».

Με τις παραπάνω προσθήκες, η Energean Kavala B.C. φαίνεται να ολοκλήρωσε στο μεγαλύτερο ποσοστό το «ρόστερ», ενόψει του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Ίσως γίνει μία ακόμα μεταγραφή τον Αύγουστο, πριν αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ως πρώτο σχόλιο, με βάση τους καλαθοσφαιριστές που ανακοινώθηκαν κι εκείνους που δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους, η Energean Kavala B.C. θα υπολείπεται, σίγουρα, σε ποιότητα, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Στην πράξη θα φανεί εάν υπολείπεται, ή είναι καλύτερη, στο περιφερειακό σουτ, στο ριμπάουντ, στην αθλητικότητα, στην ταχύτητα κ.λπ.

Ο Θόδωρος Τεπετίδης και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι οι πιο αξιόπιστες λύσεις από τα νέα πρόσωπα στην ομάδα. Από κει και πέρα, το παιχνίδι θα στηριχτεί, κυρίως, στους δύο έμπειρους, Σταύρο Κουμλέλη και Δημήτρη Αθανασιάδη, οι οποίοι είναι επιβαρυμένοι αγωνιστικά και ηλικιακά. Εάν εξαιρέσουμε τον Γιώργο Φλιάτη, ο οποίος έκανε μερικά καλά παιχνίδια στην Α2 εθνική κατηγορία πέρυσι, οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι «ρολίστες». Μία ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, θα μπορούσε να έχει καλύτερους «ρολίστες».

Προς το παρόν, η κατάσταση στο βόρειο όμιλο της Β΄ εθνικής κατηγορίας είναι ρευστή. Η πλειοψηφία των ομάδων δεν έχει κινηθεί στο «μεταγραφικό παζάρι». Πλην του Α.Ο. Αγρινίου, που δείχνει την πρόθεση να διεκδικήσει την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, που έχει την οικονομική στήριξη της Energean, οι υπόλοιποι σύλλογοι δυσκολεύονται να κάνουν μεταγραφές ποιοτικών και έμπειρων παικτών. Εάν δεν ανακοινωθεί κάτι «συνταρακτικό», που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων, το μεγάλο «φαβορί» είναι, κατά την άποψη μας, ο Α.Ο. Αγρινίου. Άραγε, η αδυναμία που δείχνουν οι αντίπαλοι στις μεταγραφές, θα ευνοήσει την προσπάθεια της Energean Kavala B.C., να πετύχει την επάνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ