• Ο Makis παρουσίασε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου 2019, την πρόταση του συνδυασμού που είναι επικεφαλής, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και ειδικότερα στο τμήμα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.
  • Ωστόσο, το βράδυ που συζητήθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας για το ίδιο ζήτημα,  δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να καταθέσει την πρόταση του και να ζητήσει, από το προεδρείο, να τεθεί κι αυτή στη ψηφοφορία, προκειμένου το κυρίαρχο όργανο του Δήμου να επιλέξει.
  • Προτίμησε, για μία ακόμα φορά, τον μονόλογο και απέφυγε την αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Σημείωσε, στη συνέντευξη Τύπου, ότι πρόβλημα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού πρέπει να συνθέσει τις απόψεις των παρατάξεων. Πως, όμως, θα γίνει σύνθεση με τους «παράλληλους μονολόγους»;
  • Εάν βρισκόταν στη συνεδρίαση ο Makis και κατέθετε την πρόταση, ίσως να έβγαινε κάτι νέο από τον γόνιμο διάλογο. Πιθανόν να έπειθε τους συνομιλητές για την ορθότητα της πρότασης του. Το σίγουρο είναι, ότι θα έπαιρνε τις απαντήσεις στα (ρητορικά) ερωτήματα που έβαλε στη συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την παρέμβαση που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή.
  • Όσον αφορά την πρόταση του Makis, δεν τη θεωρώ αποτέλεσμα σοβαρής προσπάθειας. Ένα μέλος του συνδυασμού, που είναι μηχανικός έργων υποδομής, πήγε και μέτρησε το μήκος και τα πλάτη του οδοστρώματος στο επίμαχο τμήμα της οδού και αποφάσισε για την κυκλοφορία των οχημάτων. Τους προηγούμενους μήνες ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετές τέτοιες προσεγγίσεις, καρντάσια, οι οποίες λάμβαναν υπόψη μόνο τη διευκόλυνση των οδηγών.
  • Κι επειδή δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί», όπως είπε ο Makis, είναι φρόνιμο αντί των «μαθητευόμενων μάγων», να μιλούν και να ενεργούν εκείνοι που έχουν την εξειδικευμένη γνώση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ