-Η δήλωση του Πάρη Παρασχούδη, προέδρου των ξενοδόχων της Θάσου, ότι για δύο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το νησί κατακλύζεται από τουρίστες, ωστόσο τον υπόλοιπο καιρό η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, είναι «ομολογία» αποτυχίας του μοντέλου που έχει στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

-Η Θάσος, όπως όλη η βόρεια Ελλάδα, είναι σταθερός προορισμός των βαλκάνιων επισκεπτών που έρχονται οδικώς κάθε καλοκαίρι. «Βρέξει χιονίσει», αυτοί οι επισκέπτες θα είναι στην Θάσο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτή η μερίδα τουριστών, δεν προσφέρουν στην οικονομία του νησιού, ή προσφέρουν ελάχιστα. Η πλειοψηφία των τουριστών που ταξιδεύουν οδικώς μέχρι τον προορισμό τους, δεν είναι τουρίστες που έχουν διάθεση να ξοδέψουν πολλά χρήματα στις διακοπές τους. Συνήθως, η διαμονή τους είναι βραχύβια και αποφεύγουν το οικονομικό άνοιγμα.

-Επίσης, οι τουρίστες αυτοί έρχονται συγκεκριμένη περίοδο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γιατί πρόκειται για άτομα του μεσαίου, ή λαϊκού στρώματος, όπως λένε οι «σύντροφοι» του Κ.Κ.Ε. Έτσι και οι Έλληνες, που κάνουν τις διακοπές τους κυρίως τον Αύγουστο, λόγω της άδειας από τις εργασίες τους.

-Αυτή, η υπερσυγκέντρωση τουριστών για δύο μήνες, δεν είναι θετικό στοιχείο για τον τουρισμό και το νησί της Θάσου. Ο υπερπληθυσμός δημιουργεί προβλήματα για τους τουρίστες, τους κατοίκους και τις υποδομές της Θάσου. Εγώ, καρντάσια, δεν θα πήγαινα σε έναν προορισμό που έχει «συνωστισμό», για να περάσω τις μετρημένες ημέρες της εργασιακής άδειας «χαλαρώνοντας». Πώς να «χαλαρώσω» όταν βρίσκομαι μέσα σε χιλιάδες κόσμο στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο, στην καφετέρια, στην παραλία; Και ποια ποιότητα υπηρεσιών θα απολαύσω, με την πίεση που έχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού; Αυτό το τουριστικό μοντέλο θα φέρει, σύντομα, τον κορεσμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αυτο ειναι το μοντελο τουρισμου για το 90% της ελλαδας. αλλα η β. ελλαδα μονο θαλασσα εχει , και τα ξενοδοχεια μονο στη θαλασσα κοντα ειναι , και ο καιρος ειναι αστατος τους υπολοιπος 10 μηνες. παρεπιπτοντως ποσα ξενοδοχεια εχουν κεντρικη θερμανση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ