-Είναι προτιμότερο, χίλιες φορές, το πάρκο Φαλήρου να σφραγιστεί και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σ’ αυτό, παρά να βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. Τα παλιά αποδυτήρια του υπαίθριου γηπέδου αθλοπαιδιών (καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης) είναι υγειονομικό όνειδος! Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι «γραμμένοι» με γκράφιτι και συνθήματα, απ’ άκρη σ’ άκρη, το ένα σιδερένιο πλαίσιο στην πίσω πλευρά ξηλώθηκε και τα παράθυρα σπασμένα. Προφανώς, το κτίσμα βανδαλίστηκε και εσωτερικά. Τριγύρω υπάρχουν σκουπίδια κι ένας νεκρός γλάρος! Το χειρότερο είναι, ότι περιμετρικά έγινε αφοδευτήριο (σ.σ. δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι υπάρχει στο εσωτερικό) και δεν μπορεί κάποιος να πλησιάσει ούτε στο ένα μέτρο από την έντονη δυσοσμία!

-Επίσης, στην κερκίδα και πάνω από αυτή βρίσκουμε δεκάδες πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου και λογής άλλα απορρίμματα. Τα κτίσματα δίπλα στο γήπεδο, έχουν καλυφθεί από μουτζούρες που έγιναν με σπρέι, ενώ η συνολική εικόνα μαρτυράει μία εγκατάλειψη του χώρου. Οι Καβαλιώτες δεν αξίζουν να έχουν ένα μεγάλο πάρκο και μάλλον πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος και η χρήση του.

-Την άσχημη εικόνα συμπληρώνει το εγκαταλελειμμένο ανοιχτό κολυμβητήριο, το οποίο καθαρίζεται αλλά είναι συνεχώς γεμάτο σκουπίδια. Αρκετοί επισκέπτες περπατάνε μέχρι το πάρκο Φαλήρου και βλέπουν το χείριστο πρόσωπο της τουριστικής Καβάλας. Ενώ οι τοπικοί ταγοί, δηλώνουν υπερήφανοι για την αύξηση των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων. Ευτυχώς, οι επιβάτες τους δεν περνούν από το πάρκο Φαλήρου και το ανοιχτό κολυμβητήριο.

-Λένε πως μία φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Γι’ αυτό και δημοσιεύουμε κάποιες φωτογραφίες από την σημερινή θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο πάρκο, διάολε, της πόλης! Αν είναι έτσι η «βιτρίνα» της Καβάλας αλίμονο! Εμείς, πάντως, αισθανόμαστε μεγάλη ντροπή. Για τους τοπικούς άρχοντες είναι όλα καλά.

-Το πάρκο Φαλήρου και το κολυμβητήριο, είναι ανοιχτή πληγή για την πόλη. Μία μειοψηφία αλητήριων ατόμων, δεν σέβονται τον κοινόχρηστο χώρο και δυσφημούν την Καβάλα. Η δημοτική Αρχή πρέπει να εντοπίσει τα άτομα αυτά και να τα αποβάλλει από το πάρκο Φαλήρου. Η ανοχή έχει το όριο της. Οι ασεβείς εκμεταλλεύονται την ανοχή και την ατιμωρησία, για να συνεχίσουν την καταστροφή του δημόσιου χώρου.

-Έχουμε καταθέσει, επανειλημμένα, προτάσεις, ώστε το πάρκο Φαλήρου να γίνει τόπος γόνιμης δραστηριότητας και να πάψει να αποτελεί καταφύγιο των παραβατικών ατόμων και των δολιοφθορέων. Θα τις επαναλαμβάνουμε, έως ότου φιλοτιμηθούν οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας και αλλάξουν την απαξιωτική κατάσταση. Κατά την άποψη μας, το πάρκο Φαλήρου μαζί με το ανοιχτό κολυμβητήριο, πρέπει να γίνουν ένα ενιαίο υπαίθριο αθλητικό κέντρο, με ελεγχόμενη είσοδο στις εγκαταστάσεις του. Ίσως πρέπει να επιτηρείται από δύο δημοτικούς αστυνόμους και τις βραδινές ώρες να είναι κλειστό και απροσπέλαστο στους κακοπροαίρετους.

-Θεωρούμε πως πρέπει να κατασκευαστούν κι άλλα γήπεδα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τα αθλητικά σωματεία και από τους πολίτες με έλεγχο, όπως γίνεται στο κλειστό κολυμβητήριο στο Περιγιάλι. Τα αθλητικά σωματεία έχουν ανάγκη από καινούργιους χώρους προπονήσεων, προκειμένου να φέρουν παιδιά στον αθλητισμό και να μεγαλώσουν την βάση των αθλητών τους. Οι άνθρωποι των σωματείων θα φροντίζουν τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και όλο το πάρκο Φαλήρου, καθώς και το ανοιχτό κολυμβητήριο που χρειάζεται ριζική ανακαίνιση.

-Δεν ανεχόμαστε την προσβλητική κατάσταση στο πάρκο Φαλήρου και το ανοιχτό κολυμβητήριο. Είμαστε θυμωμένοι και αποφασισμένοι να την αλλάξουμε. Αλλάζοντας και πρόσωπα στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ