• Ο «αποπεμφθείς», όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας, Νίκος Ξανθόπουλος, έκανε τον απολογισμό της θητείας του στην προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας.
  • Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αισθάνθηκε πως θα είναι «περαστικός» από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Συγνώμη, καρντάσι Νίκο μου, αλλά αυτό το αποφασίζει άλλος και όχι ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης. Όλοι οι αιρετοί, καρντάσι μου, είναι «περαστικοί» από τα αξιώματα που τους δίνει ο λαός με την ψήφο του. Ακόμα και η δήμαρχος! Στα δημοκρατικά καθεστώτα, υπάρχει εναλλαγή στις διοικήσεις και στα πρόσωπα.
  • Είναι δικαίωμα σου να παρουσιάσεις το έργο που έκανες, αλλά και υποχρέωση σου, να αποδεχτείς την απόφαση του πολιτικού «προϊσταμένου» σου, να σε αντικαταστήσει. Οφείλεις να πεις «ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή» και να προχωρήσεις. Έβαλες το «λιθαράκι» σου στην πρόοδο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., όπως το έβαλαν οι προκάτοχοι σου και θα βάλουν οι επόμενοι πρόεδροι.
  • Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μία «σκυταλοδρομία». Δηλαδή, ο ένας δίνει τη σκυτάλη στον επόμενο, για να συνεχίσει τον αγώνα. Ουδείς αναντικατάστατος και μόνιμος. Στη «σκυταλοδρομία» αυτή, υπάρχουν οι πετυχημένοι, οι λιγότερο πετυχημένοι και οι αποτυχημένοι.
  • Τον χαρακτηρισμό, επίσης, για (μεγάλη) μερίδα του προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., έπρεπε να τον αποφύγεις. «Χαμηλής παραγωγικότητας, ποιότητας και χωρίς εξειδίκευση», είναι προσβλητικός προς τους πρώην συνεργάτες σου. Και κάτι ακόμα. Η εργασιακή ειρήνη σε ένα χώρο εργασίας, δεν επιβάλλεται, όπως είπες, αλλά κερδίζεται, με τον αλληλοσεβασμό και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων. Εσύ διετέλεσες πρόεδρος σε δημοτική επιχείρηση και όχι εργοδότης σε ιδιωτική εταιρεία. Δεν προσέλαβες το προσωπικό, αλλά το βρήκες εκεί. Επομένως, έπρεπε να συνεργαστείς μαζί του.
  • Απορώ, ποια ήταν η αντίδραση του νέου προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, που παρακολούθησε τον απολογισμό σου, όταν σε άκουσε να χαρακτηρίζεις εργαζομένους «χαμηλής παραγωγικότητας και ποιότητας». Κρίμα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ