Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, υπουργέ μου;

0
  • Έπρεπε να δει τα έγγραφα που του παρέδωσε η Δήμητρα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, για να πειστεί πως υπάρχει οφειλή προς τον Δήμο Καβάλας, για τις δαπάνες που έκανε για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, πριν αποφασίσει  η κυβέρνηση να τους συγκεντρώσει στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»;
  • Αφού δεν ήξερες, δεν ρώταγες, καρντάσι υπουργέ μου, πριν κάνεις τη δήλωση, ότι το Υπουργείο που είσαι προϊστάμενος, δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ προς τον Δήμο Καβάλας; Πώς να εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες την κυβέρνηση, για τη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, όταν στελέχη της, δεν γνωρίζουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των Υπουργείων; Ή μήπως κάνουν ότι δεν γνωρίζουν;
  • Φαίνεται, καρντάσια, ότι οι κυβερνώντες μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Πρώτα έκαναν τον Δήμο Καβάλας «μπαλάκι» μεταξύ των (συναρμόδιων) Υπουργείων, για να αναζητεί ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα. Κι αφού το παιχνίδι αυτό άρχισε να κουράζει, βγήκε ο Δ. Βίτσας να δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή! Αυτό λέγεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση των ζητημάτων. Κατά τα άλλα, στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση δέχεται τα εύσημα των εταίρων, που δεν δέχονται να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τους. Διότι, δεν είναι δυνατό στις πολιτισμένες χώρες να λειτουργούν τέτοιες δομές. Εκεί, οι πρόσφυγες (που αιτούνται άσυλο) και οι μετανάστες ενσωματώνονται αμέσως στις κοινωνίες.
  • Η Ελλάδα είναι η εξαίρεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελεί το hot spot της Ευρώπης, όπως η Μόρια της Λέσβου για την ελληνική επικράτεια.
  • «Τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές και βλέπουν ότι τα ποσοστά, μας βγάζουν στην «πρώτη γραμμή», αρχίζουν και ταρακουνιούνται», είπε ο Αχιλλέας Νικολαΐδης, στενός συνεργάτης του Makis. Σεισμός, σεισμός, ο Makis ο θεός! Οι «κρυφές δημοσκοπήσεις» βγάζουν τον Makis στην «πρώτη γραμμή» των υποψηφίων δημάρχων. Οι φανερές, όμως, έδειξαν άλλα ποσοστά. Θα κάνετε υπομονή, καρντάσια, για να δείτε το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ