-Ένας ακόμα καθηγητής τοποθετήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, για το ζήτημα της απορρόφησης των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι ο καθηγητής, Δημήτρης Μαδυτινός, ο οποίος δήλωσε: «Είναι μία απόφαση που πρέπει να σεβαστούμε και θα δουλέψουμε, ώστε να επιβιώσει η Καβάλα και να γίνουμε καλύτεροι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μιλάμε για ένα μεγάλο βήμα. Όλα αρχίζουν από την αρχή. Κι όταν φεύγεις από ένα ίδρυμα και πας σε άλλο, χρειάζεται δύο χρόνια για να στήσεις την όλη διαδικασία».

-Πέρασαν πέντε χρόνια, από την απορρόφηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Δηλαδή, πάνω που στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας, οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι μπήκαν σε μία «ρέγουλα», θα αλλάξουν ίδρυμα και θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια, για να βρούνε πάλι τα «πατήματά» τους! Είστε σοβαροί, προφέσορ Δημ. Μαδυτινέ; Γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή; Σας έβαλε κάποιος το μαχαίρι στον λαιμό, ή το πιστόλι στον κρόταφο, για να «σεβαστείτε» την απόφαση αυτή;

-Έτσι, απλά, θα καταργούνται ιδρύματα και θα μεταφέρονται τμήματα και σχολές από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο; Σαν να αλλάζουμε πουκάμισα και γραβάτες! Σήμερα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., αύριο στο Δ.Π.Θ. και μεθαύριο σε άλλο Πανεπιστήμιο! Για να αλλάζετε «κλίμα» και να μην πλήττετε, προφέσορ! Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο, που είναι έντιμο για τους καθηγητές που δεν θέλουν να παραμείνουν στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. και τον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας.

-Όσοι, λοιπόν, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν ως καθηγητές στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., να υποβάλλουν αίτημα μετεγγραφής στο Δ.Π.Θ., ή σε όποιο άλλο Πανεπιστήμιο θέλουν. Και την θέση τους να καταλάβουν «πρωτοδιόριστοι», ή αναπληρωτές καθηγητές, που θέλουν να εργαστούν στην Καβάλα και το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

-Και κάτι ακόμα. Γιατί, προφέσορ Δημ. Μαδυτινέ, να σεβαστείτε την απόφαση της απορρόφησης από το Δ.Π.Θ., όταν αυτοί που αποφάσισαν δεν σέβονται ένα Πανεπιστήμιο της χώρας, το ΔΙ.ΠΑ.Ε., που δημιουργεί την δική του ιστορία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ