• Είμαστε σίγουροι, πως αν ο Δήμος Καβάλας δεν «σκάλιζε» το νομικό καθεστώς, σήμερα θα μιλούσαμε ακόμα για τον φορέα που έχει την αρμοδιότητα συντήρησης και επισκευής της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Βόλεψε αρκετούς, όπως αποδείχτηκε, η (ενορχηστρωμένη) προσπάθεια απόδοσης της ευθύνης στον Δήμο Καβάλας. Βόλεψε, καταρχάς, την κεντρική διοίκηση, η οποία δια στόματος της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, κάλεσε τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να αναλάβουν δράση και αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα συνδράμει οικονομικά στην αποκατάσταση της ζημιάς. Πολύ φιλεύσπλαχνο εκ μέρους της!
  • Βόλεψε και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η οποία βρέθηκε σε αμήχανη θέση. Όταν ο Δήμος Καβάλας στήριξε με νομικά επιχειρήματα το γεγονός ότι, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη στη ζώνη αιγιαλού, εκτός σχεδίου πόλεως και ότι η οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού θεωρείται εθνικό οδικό δίκτυο Νο2, τότε «αφυπνίστηκε» ο περιφερειάρχης και έδειξε ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες μελέτες.
  • Βόλεψε, ακόμα, ορισμένους «καλοθελητές» που ασκούν κριτική προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το πρόβλημα. Τελικά, ο «κάθε κατεργάρης κάθισε στον πάγκο του» και, επιτέλους, δρομολογήθηκε η επίλυση του σοβαρού ζητήματος. Θα χρειαστούν δύο έτη, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, μόνο για να ολοκληρωθούν οι μελέτες (στατικής επάρκειας και κυκλοφοριακή). Κι ανάλογα με το πόρισμα του ελέγχου της στατικής επάρκειας της γέφυρας, θα αποφασιστεί η παρέμβαση που θα γίνει, άρα και η διάρκεια του έργου.
  • Αλλά και ο Χρήστος Μέτιος «άδραξε την ευκαιρία», για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Καβάλα, αφού από τότε που ανέλαβε καθήκοντα περιφερειάρχη, ήταν αποστασιοποιημένος από την ανατολική Μακεδονία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η σχέση του με τους λεγόμενους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο και Δράμας, Αργύρη Πατακάκη, διαρρήχθηκε.
  • Ενδεικτικό, επίσης, της έλλειψης συνοχής που υπάρχει στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και στον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση», είναι η απόφαση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Ο Χρ. Μέτιος, προφανώς, έχασε τον έλεγχο του συνδυασμού και την εμπιστοσύνη των συνεργατών με τις επιλογές του.
  • Σήμερα, τρέχει για να καλύψει το «κενό εξουσίας» και την έλλειψη ενδιαφέροντος, συνειδητή θεωρούμε, προς τα ζητήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας. Ο λόγος που φαίνεται ότι άλλαξε στάση, κατά την άποψη μας, είναι οι προσεχείς εκλογές και η πίεση που δέχεται από τον Καβαλιώτη θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος όποτε έρχεται στην Καβάλα τον έχει «αγκαζέ» στις επαφές που κάνει. Είναι βέβαιο, ότι αν ο Χρ. Μέτιος επανεκλεγεί περιφερειάρχης, ο Κ. Αντωνιάδης θα γίνει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ