Δήμος Παγγαίου: Συνεχίστηκε στο Παλαιοχώρι η δωρεάν δράση καρδιαγγειακού ελέγχου

0

Συνολικά 67 δημότες, από την Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου, ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου, με σκοπό την ενημέρωση για σημαντικές παθήσεις. Η δράση ενημέρωσης και πρόληψης υγείας, περιλάμβανε δωρεάν καρδιαγγειακό έλεγχο, (λιπιδαιμικό προφίλ (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) και μέτρηση αρτηριακής πίεσης, από ειδικό καρδιολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες Υγείας.

Να σημειωθεί, ότι η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, σε συνδυασμό με τους δωρεάν προληπτικούς καρδιαγγειακούς ελέγχους, αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδηλώσεις, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιφιλίππων και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στο Κ.Α.Π.Η. Νικήσιανης.

Ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης, ως συντονιστής της δράσης, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τον αντιδήμαρχο, Στέργιο Παπαευθυμίου, για την καθοριστική συμβολή του, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, προβάλλουν τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης σύνδεσης αυτής με την προστασία της υγείας και την αντιμετώπιση της θνησιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ