Δήμος Παγγαίου: Μία πρωτοβουλία της «Σωστής Επιλογής», για να σώσει ότι σώζεται στον τουρισμό!

0

Ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή» προκάλεσε συζήτηση με τηλεδιάσκεψη, με αφορμή το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, που δημιούργησε προβληματισμό και στους επαγγελματίες του Δήμου Παγγαίου που ασχολούνται με τον τουρισμό. Στην συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας και εκπρόσωποι των επαγγελματιών του κλάδου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, έκανε απολογισμό των παρεμβάσεων, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι: «Η τηλεδιάσκεψη σκοπό έχει, να ακούσουμε τους προβληματισμούς των ανθρώπων του τουρισμού στον Δήμο Παγγαίου, να βγάλουμε συμπεράσματα, να ενημερωθούμε και να αναλάβουμε δράση ως παράταξη, για να σώσουμε ότι σώζεται και να μπορέσουμε να πετύχουμε μία καλή τουριστική σεζόν».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν για το άνοιγμα της Νυμφαίας, σε δράσεις και εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες, για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους, ενώ έκανε προτάσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Παγγαίου, ώστε να προσελκύσει τουρίστες από την ενδοχώρα των Βαλκανίων, αλλά και από την εγχώρια αγορά.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών επεσήμαναν ότι, γνωρίζουν πως η φετινή περίοδος θα είναι δύσκολη και υπογράμμισαν ότι πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές υγείας στην ακτή Οφρυνίου, με την ενίσχυση του πολυδύναμου ιατρείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, να μειωθούν οι βλάβες στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση τις ημέρες αιχμής της τουριστικής περιόδου και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών, με την καλύτερη στελέχωση των Αστυνομικών Σταθμών. Ακόμα σημειώθηκε, η ανάγκη να ενισχυθεί η τοπική οικονομία από τους δημότες του Δήμου Παγγαίου. Τέλος, αναφέρθηκε η αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, αλλά και των παραλιακών. Οι προτάσεις που έγιναν είναι οι ακόλουθες:

-Να γίνει εμβολιασμός επαγγελματιών και προσωπικού των επιχειρήσεων, ενώ θα πρέπει να δοθεί δωρεάν από τον Δήμο Παγγαίου ικανός αριθμός σελφ τεστ, για την ιχνηλάτιση του Covid-19.

-Να τηρηθούν απ’ όλους τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να παραμείνει μία ασφαλής υγειονομικά η περιοχή τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες.

-Να γίνει πράξη το σύνθημα: «Στο Παγγαίο, να αισθανθεί ο επισκέπτης σαν στο σπίτι του!».

-Να γίνει επιθετική τουριστική προβολή του Δήμου Παγγαίου εντός Ελλάδας και στις χώρες των Βαλκανίων, με στοχευμένο περιεχόμενο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου είναι δυνατό, με την βοήθεια του Επιμελητηρίου Καβάλας, το οποίο μέσω του προέδρου του προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.

-Να γίνει συνείδηση ότι, μέσα από την σύνθεση δράσεων και ανάδειξης των ορεινών και ημιορεινών περιοχών σε Σύμβολο και Παγγαίο, με τους παραθαλάσσιους οικισμούς, να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και να ενισχυθούν πέραν των τοπικών αγορών και η μητροπολιτική αγορά της Ελευθερούπολης, που είναι η «καρδιά» του Δήμου.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ανέστης Τσαβδαρίδης, Μίμης Παπαθανασίου και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του Δήμου Παγγαίου, Σπύρος Πακαταρίδης (πρόεδρος επαγγελματιών Νέας Περάμου), Ανδρέας Σκλαρής (Νικήσιανη), Ηλίας Αντωνίου (πρόεδρος επαγγελματιών ακτής Οφρυνίου) , Δήμος Βίτσιος (μέλος του συλλόγου επαγγελματιών ακτής Οφρυνίου, φαρμακοποιός και αντιδήμαρχος στον Δήμο Αμφίπολης).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ