Ο Δήμος Παγγαίου, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης, κατέθεσε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ολοκληρωμένο φάκελο επενδυτικής πρότασης ανταποκρινόμενος στην υπ. αριθμ. οικ. 6588/7-4-2017 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την υποβολή δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Ακροποτάμου.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λαμβάνει πρωτοβουλία για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου, με απώτερο στόχο την έναρξη αξιοποίησης αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής τοπικής ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, μέσω της κατασκευής υποδομών άντλησης και τηλεθέρμανσης. Η αξιοποίηση της διαθέσιμης γεωθερμικής ενέργειας στοχεύει στη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, για την ισόρροπη ανάπτυξη, τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου στην τοπική κοινωνία και την υλοποίηση ενός υγιούς και βιώσιμου αναπτυξιακού έργου.

Οι εφαρμογές αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα με τη δυνατότητα ανάπτυξης θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και τη θέρμανση καλλιεργειών εδάφους, στο δευτερογενή τομέα με την παροχή θερμικής ενέργειας σε μεταποιητικές μονάδες και στον τριτογενή τομέα, με την κάλυψη των θερμικών, ή ψυκτικών φορτίων ξενοδοχειακών μονάδων, θερμαλιστικών μονάδων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων και στον οικιακό τομέα, με την τηλεθέρμανση κατοικιών.

«Ευχαριστώ θερμά το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης και Φυσικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, για την ανταπόκρισή του στην υπ. αριθμ. 930/24-01-2017 αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου, καθώς και για την άριστη συνεργασία», δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ