OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την προετοιμασία του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα, ρωτήθηκε ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νέστου. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, ότι έγινε καθαρισμός των φρεατίων όμβριων υδάτων, με δαπάνη 10.000€, συντηρήθηκαν τα δύο οχήματα μεταφοράς αλατιού, ενώ έγινε σημαντική προμήθεια αλατιού, που αποθηκεύτηκε στη Δημοτική Ενότητα Ορεινού και σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ο Δήμος Νέστου, επίσης, αγόρασε εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε έκτακτες συνθήκες. Ανέφερε ακόμα, ότι εστάλησαν έγγραφα στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, για το έργο στο ρέμα της Πέρνης και στο Δασαρχείο, για τον καθαρισμό ρέματος στη Ζαρκαδιά.

Σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, ο δήμαρχος Νέστου είπε ότι συστήθηκε επιτροπή παρακολούθησης, ενώ γίνονται συνεχείς εμβολιασμοί και στειρώσεις από κτηνίατρο με δαπάνη του Δήμου (24.000€). Ανέφερε, επίσης, ότι εξασφαλίστηκε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, για την άμεση περισυλλογή των ζώων.

Όσον αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δήλωσε ότι ο Δήμος αδυνατεί να το λειτουργήσει σε καθημερινή βάση, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Ωστόσο, υπάρχει το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), μέσω του οποίου διανέμονται τρόφιμα σε δικαιούχους δημότες, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ ο Δήμος Νέστου ενισχύει και το «τραπέζι της αγάπης». Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί, κυρίως, τις εορταστικές περιόδους του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ