«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αποτελεί προσωπική δέσμευση της δήμαρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και βασική προτεραιότητα του Δήμου. Για την κατά το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση τους, έχει αρχίσει μία στοχευμένη δράση από την Τεχνική Υπηρεσία, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους, που είτε έχουν εντοπίσει οι δημότες, είτε έχει εντοπίσει το ίδιο το συνεργείο, μετά από ελέγχους στις γειτονιές του Δήμου», αναφέρει δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτήθηκε ομάδα ειδικού σκοπού στο Τμήμα Συντήρησης οδών, κτιρίων και κοινοχρήστων χωρών, με αποκλειστικό αντικείμενο εργασίες που αφορούν ασφαλτοστρώσεις, άμεσες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, φθορές ασφάλτου, επούλωση λάκκων, τομών και ρωγμών, σε όλο το οδικό δίκτυο τόσο της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Επόμενος στόχος είναι, η άρτια επάνδρωση και ο συντονισμός της συγκεκριμένης ομάδας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των δημοτών. Στην προσπάθεια καταγραφής των ζητημάτων συντήρησης της πόλης, μπορούν να βοηθήσουν όλοι οι δημότες, καθώς η δημοτική αρχή έχει μεριμνήσει, ώστε να διευκολύνει την επικοινωνία του δημότη με τον Δήμο για θέματα καθημερινότητας. Ήδη, βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία:

  • Ενιαίος πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης του πολίτη 15451
  • Εφαρμογή αναφοράς προβλημάτων CityCare στο νέο δικτυακό τόπο του Δήμου https://citycare.kavala.gov.gr/
  • Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: fota@kavala.gov.gr

Με όλους τους παραπάνω τρόπους, μπορούν να καταγράφονται μεθοδικά και ταξινομημένα όλες οι αναγκαίες, μικρές και μεγάλες, παρεμβάσεις συντήρησης, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται καταλλήλως, ολοκληρωμένα και άμεσα.

Πέρα, βέβαια, των έργων αυτεπιστασίας από τις Υπηρεσίες του Δήμου, η διοίκηση ενισχύει σημαντικά και ανεβάζει ψηλά στην ατζέντα, τις εργολαβίες καθημερινότητας για τη νέα χρονιά. Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018, περιγράφει ξεκάθαρα το όραμα της διοίκησης για την καθημερινότητα του δημότη. Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, συντηρήσεις κτιρίων και κοινοχρήστων χώρων, παιδικές χαρές, υποδομές αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Στόχος, μία πόλη καλοσυντηρημένη, καθαρή, φωτεινή, λειτουργική».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ