Στο απόηχο της προσαγωγής των τριών μελών του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας και στη συνέχεια στο Πρωτοδικείο, προκειμένου να δικαστούν με την κατηγορία της παρεμπόδισης έναρξης των εργασιών για την τοποθέτηση των σωλήνων του Διαδριατικού Αγωγού (T.A.P.) στα τενάγη Φιλίππων, συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018 το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας.

Πριν ο πρόεδρος, Γιώργος Γραμμένος, δώσει τον λόγο στους τρεις δημοτικούς συμβούλους, που θα δικαστούν την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, εξέφρασε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για το στημένο επεισόδιο στα τενάγη Φιλίππων. Πρώτος μίλησε ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος περιέγραψε την εμπειρία που έζησε, μαζί με τους συγκατηγορούμενους του, από την ώρα της προσαγωγής τους στο μέγαρο της Αστυνομίας έως την προσωρινή άρση της κράτησης τους. «Ήταν μία περίεργη κατάσταση. Δεν ήταν σύλληψη, αλλά ούτε μας επιτρεπόταν να φύγουμε από το μέγαρο της Αστυνομίας», σχολίασε.

Ο Σπύρος Προυσαεύ δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στην όδευση του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων είναι δίκαιος και πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. «Είμαστε στη σωστή πλευρά. Η δίωξη μας ήταν πολιτική. Βιώσαμε ένα «τσίρκο», πρόσθεσε ο Μανώλης Κελαϊδάκης, ενώ μίλησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πλην του Θέμη Καλπακίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την λιποθυμία του στο δικαστήριο. Η κατάσταση της υγείας του, όπως ανέφερε ο Σπ. Προυσαεύ, δεν εμπνέει ανησυχία. «Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, για να δείξω την αλληλεγγύη στους συναγωνιστές μου», δήλωσε ο Ιταλός ακτιβιστής που προσήχθη στο κρατητήριο. Κατηγορούμενοι, επίσης, είναι οι: Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, Παναγιώτης Αρσονιάδης και Σάββας Μυλωνίδης.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης», δήλωσε ο Γ. Γραμμένος και ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας να τοποθετηθούν για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου Καβάλας, με δεδομένη την απόρριψη της προσφυγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τη δικαστική περιπέτεια των τριών δημοτικών συμβούλων.

Ο Βαγγέλης Παππάς πρότεινε να ανακληθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το έργο σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τις πηγές Βοϊράνης, το οποίο θα συγχρηματοδοτήσουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Διαδριατικός Αγωγός.

Ακόμα, εισηγήθηκε να αναπτυχθεί ένα κοινωνικό κίνημα στους Φιλίππους, το οποίο θα ανατρέψει τον σχεδιασμό του T.A.P. και κατέθεσε ως ιδέα, η οποία θα έχει μεγάλη σημειολογική απήχηση, να ανακηρύξει το δημοτικό συμβούλιο επίτιμο δημότη Δήμου Καβάλας τον Ιταλό ακτιβιστή.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν: ο Κωστής Σιμιτσής, ο Χρήστος Ποτόλιας, ο Μάκης Παπαδόπουλος, Άρης Βέρρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ