Ο Δήμος Καβάλας έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη του, γύρω στις εκατό παιδικές χαρές. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό σε μία πόλη της Ελλάδας, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένα παιδί, τροποποιήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Έτσι, διαμορφώθηκε ένα δρακόντειο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο, για να τηρηθεί κατά γράμμα, απαιτεί σημαντικούς πόρους. Στο δελτίο που απέστειλε το γραφείο Τύπου του Δήμου Καβάλας αναφέρονται τα εξής: «Παρόλα αυτά, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, από πέρυσι, προχώρησε σε άμεση καταγραφή όλων των υφιστάμενων παιδικών χαρών, των έργων και προμηθειών που απαιτούνται για κάθε μία χωριστά.

Πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή, η ανάδοχος κοινοπραξία εργάζεται, ως προς το τεχνικό έργο, στις ακόλουθες παιδικές χαρές: Οδό Σινώπης,
 οδό 25ης Μαρτίου (Άγιο Λουκά),
 οδό Σαππαίων,
 οδό Σαλαμίνας,
 Παληό (Κοράλλι) και στις
 δύο παιδικές χαρές του πάρκου Φαλήρου.

Παράλληλα, η προμήθεια του εξοπλισμού έχει πραγματοποιηθεί και η ανάδοχος εταιρία αναμένει την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών για την τοποθέτησή του.

 Οι παιδικές χαρές που θα ολοκληρώνονται με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς. Στόχος για φέτος, είναι η δημοπράτηση ενός ακόμα αντίστοιχου έργου, έτσι ώστε, το συντομότερο δυνατό, να πιστοποιηθούν όσες περισσότερες παιδικές χαρές γίνεται, προς ικανοποίηση των μικρών μας φίλων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ