• Δυστυχώς, θα υπάρξει μία μερίδα καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν θα πάνε καν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, για να βγάλουν την απαιτούμενη άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ή πεζοδρομίου. Αυτοί οι καταστηματάρχες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν το πρόστιμο που ορίζει ο νόμος. Η αντιδήμαρχος, Μαρία Φραντζεσκάκη, είναι κατηγορηματική: «Ο νέος νόμος δεν έχει ελαστικότητα, για να «σβηστεί» το πρόστιμο με μία ένσταση», δήλωσε.
  • Η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, ενόψει της άνοιξης και του θέρους, που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με τραπεζοκαθίσματα εκτός του στεγασμένου χώρου τους, καλεί τους φορείς που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες αυτούς, για ενημέρωση σχετικά με το νέο νόμο. Έτσι ώστε, στη συνέχεια να ενημερώσουν τα μέλη τους.
  • Ήδη, έχει γίνει αισθητή η τάξη που μπήκε στους πεζόδρομους, ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Είναι ανάγκη, το κέντρο της πόλης να «συμμαζευτεί» και να γίνει προσβάσιμο από τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Δεν αποτελεί τουριστική εικόνα ένας πεζόδρομος απροσπέλαστος λόγω των τραπεζοκαθισμάτων. Κατανοούμε την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες του κλάδου για να επιβιώσουν. Πιστεύουμε, όμως, ότι σε μία νοικοκυρεμένη κατάσταση θα ωφεληθούν όλοι. Οι πελάτες των καταστημάτων, που δεν θα πίνουν το ρόφημα τους «στριμωγμένοι», επειδή ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων είναι μεγαλύτερος από τα τετραγωνικά μέτρα του κοινόχρηστου χώρου που δικαιούται να καταλαμβάνει το κατάστημα. Οι επιχειρηματίες, γιατί θα πάψει ο βραχνάς του ελέγχου, της επιβολής προστίμου και της αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας. Αλλά και η πόλη, γιατί θα αποκτήσει μία πιο ευχάριστη και πολιτισμένη εικόνα.
  • Επομένως, η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και είμαστε βέβαιοι, ότι θα βρει ανταπόκριση από την πλειοψηφία των καταστηματαρχών, που έντιμοι βιοπαλαιστές και ενδιαφέρονται για το καλό της Καβάλας. Γιατί, πάνω από το προσωπικό συμφέρον και το επαγγελματικό κέρδος, πρέπει να βάζουμε το καλό του τόπου.
  • Παράλληλα, καλούμε τη δημοτική αρχή να κάνει μία άλλη διαβούλευση με τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, προκειμένου να εφαρμοστεί μία ενιαία πολιτική στα τέλη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να μειώσει τα δημοτικά τέλη και η δήμαρχος απάντησε ότι είναι θετική στο αίτημα.
  • Με την οικονομική δυσπραγία που συνεχίζεται, ο Δήμος Καβάλας και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, οφείλουν να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες, για την εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ