Η επέκταση κοιμητηρίου σε οικισμό (χωριό) της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, είναι η τελευταία, ή από τις τελευταίες, που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023. Με αφορμή την παρέμβαση που έκανε ο Ηλίας Καλανταρίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο», για τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού κοιμητηρίου Καβάλας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, σχολίασε πως εάν συνεχιστούν οι επεκτάσεις των κοιμητηρίων, κάποια μέρα θα φτάσουν μέχρι τα όρια των κατοικημένων περιοχών!

Ο Ηλ. Καλανταρίδης ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός που έκανε εκείνος, ως αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας, για το κοιμητήριο της Καβάλας. Και να επεκταθεί ο κανονισμός αυτός στα χωριά. Ο κανονισμός προβλέπει την κατασκευή χωνευτηρίων και οστεοφυλακίων σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου, ωστόσο το μέτρο αυτό δεν ολοκληρώθηκε. Γι’ αυτό και υπάρχει αίτημα να επεκταθεί κοιμητήριο σε χωριό.

Στον Ηλ. Καλανταρίδη απάντησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Προμούσας, ο οποίος ανέφερε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι προτεραιότητα του. «Το βλέπουμε από την αρχή το θέμα αυτό κάνοντας το «πρώτο βήμα» από την Καβάλα. Εάν καταφέρουμε να «συμμαζέψουμε» τα οικονομικά στο κοιμητήριο της πόλης, θα δημιουργήσουμε ανταποδοτικά έσοδα για να γίνουν οι παρεμβάσεις που αναφέρατε (σ.σ. κατασκευή χωνευτηρίων και οστεοφυλακίων) και στα υπόλοιπα κοιμητήρια του Δήμου», είπε.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιάννης Ιακωβίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί να επιβληθεί και ανταποδοτικό τέλος στους δημότες, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα, για να κατασκευαστούν τα χωνευτήρια και τα οστεοφυλάκια σε όλα τα κοιμητήρια. Άραγε ποια από τις δύο απόψεις αντιδημάρχων θα «επικρατήσει»; Ο Γιάννης Προμούσας θα παραμείνει αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, από την 1η Ιανουαρίου 2024, ενώ ο Γιάννης Ιακωβίδης, δεν εξελέγη καν δημοτικός σύμβουλος στις περασμένες δημοτικές εκλογές!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ