Από το 2019, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα προστεθεί στις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, που λειτουργεί σήμερα με περιορισμένο προσωπικό και με συγκεκριμένους τομείς δράσης. Τους τομείς αυτούς παρουσίασε και με αριθμητικά στοιχεία, ο πολιτικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας, αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Καλανταρίδης, μαζί με τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας, Τάσο Γιαμαλίδη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο.

«Η ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι έξτρα φόρτος εργασίας για τη δημοτική αστυνομία, ωστόσο μέσα στο 2019 θα υπάρξει μία αλλαγή στην ενημέρωση των δημοτών για τις κενές θέσεις στάθμευσης και στον έλεγχο του μέτρου, που θα «αποφορτίσουν» τη δημοτική αστυνομία», δήλωσε ο Ηλ. Καλανταρίδης και συμπλήρωσε ότι προσεχώς θα ανακοινωθεί η ημερομηνία για την προμήθεια των καρτών από τους πολίτες.

Επίσης, ανέφερε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία για τις δράσεις της δημοτικής αστυνομίας στο α΄ δεκάμηνο του 2018, για το προσωπικό και για τη διαχείριση που γίνεται σε καθημερινή βάση, προκειμένου να ανταποκριθεί στα πολλά αιτήματα των δημοτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι βεβαιώθηκαν 3.760 παραβάσεις στη στάθμευση και αφαιρέθηκαν 25 πινακίδες οχημάτων. Ακόμα, επιδόθηκαν 1.303 έγγραφα του Δήμου Καβάλας και άλλων Υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, έγιναν αυτοψίες σε καταστήματα, κοινόχρηστους χώρους, έλεγχοι για παραεμπόριο, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ