OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο συμπολίτης δικηγόρος-νομικός διαμεσολαβητής και επί μία επταετία πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Θανάσης Αθανασίου (φωτογραφία), εξελέγη τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στη θέση του «συμπαραστάτη του δημότη», από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας. Ο Θανάσης Αθανασίου έλαβε τα 3/5 των έγκυρων ψήφων, όπως προβλέπει ο νόμος της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα είναι ο πρώτος «συμπαραστάτης του δημότη» στον Δήμο Καβάλας, έπειτα από εννέα έτη!

Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, πλην του Χρήστου Ποτόλια, ο οποίος απείχε από την μυστική ψηφοφορία, χαιρέτησαν την εκλογή του «συμπαραστάτη δημότη» και ευχήθηκαν να υπάρξει γόνιμη συνεργασία προς όφελος των δημοτών. Ο Κώστας Κουνάκος, μάλιστα, χαρακτήρισε την εκλογή «νίκη της δημοκρατίας», ενώ ο Βαγγέλης Παππάς πρόσθεσε ότι, δεν θα καταφέρουν πολλοί Δήμοι να συμφωνήσουν στην ανάδειξη νέου «συμπαραστάτη του δημότη». «Ο κύριος Αθανασίου είναι έμπειρος νομικός και πιστεύω ότι θα βοηθήσει τους δημότες. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντα του και δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε το δύσκολο έργο του», είπε ο δήμαρχος Καβάλας.

Ο Θανάσης Αθανασίου επικράτησε των συνυποψήφιων του εξασφαλίζοντας 26 ψήφους, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Επίσης, η Μαγδαληνή Καρακατσάνη (δικηγόρος) έλαβε 11 ψήφους και ο Αναστάσιος Κυριατζής (οικονομολόγος) 1 ψήφο, ενώ ο τέταρτος υποψήφιος, Χαράλαμπος Τσαμπάζης (συνταξιούχος τραπεζικός) δεν πήρε ψήφο.

Πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης απηύθυνε χαιρετισμό στο δημοτικό συμβούλιο ο βουλευτής Επικρατείας (σ.σ. με το Κίνημα Αλλαγής) και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σημείωσε πως το αξίωμα του δημάρχου είναι πολύ δύσκολο, γιατί απαιτεί καθημερινή λογοδοσία και έχει τεράστια ευθύνη. Ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένος για την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων και ευχήθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση, να αποκτήσει σύντομα της αυτονομία της. Μετά την εκλογή του «συμπαραστάτη του δημότη» ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ