Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ακόμα και τον Δήμο Καβάλας για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρήματα. Ο Δήμος Καβάλας συνιστά προσοχή στα ανώνυμα τηλεφωνήματα από δήθεν υπαλλήλους του και καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν την Ελληνική Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφοροι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε προμηθευτές του Δήμου Καβάλας προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας και με το πρόσχημα ότι ο Δήμος πρόκειται να τους εξοφλήσει άμεσα, τους καλούν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό μη συνδεόμενο με τον Δήμο, ισχυριζόμενοι ότι είναι νόμιμες κρατήσεις για την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των χρημάτων.

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συναλλασσομένους με τον Δήμο Καβάλας, ότι ουδέποτε ζητούνται χρήματα για να προχωρήσει η διαδικασία εξόφλησης των οφειλομένων ποσών. Η επικοινωνία με το κοινό γίνεται ΠΑΝΤΑ, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε από τα σταθερά υπηρεσιακά τηλέφωνα και αφού γνωστοποιηθεί το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου.

Καλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανεπιθύμητες κλήσεις από άγνωστους αριθμούς κινητών τηλεφώνων και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Ο Δήμος Καβάλας ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρόκειται να ζητήσει κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών. Συστήνεται στους πολίτες, που θα λάβουν τέτοιου είδους τηλεφώνημα, να μη προβούν σε καμία ενέργεια, αν πρώτα δεν επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την αρμόδια Υπηρεσία, καθώς και να ενημερώσουν τις αστυνομικές Αρχές, αν θεωρούν ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησής τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ