-Κάπου στα μέσα Ιουλίου θα μάθουμε, καρντάσια, ποιος θα δώσει την καλύτερη (οικονομική) προσφορά για να πάρει την περίφημη «αλάνα» στην Νέα Ηρακλείτσα. Για την «αλάνα», είπε ο Καβαλάρχης, «σφάζονται» πολλοί επενδυτές! Η αξιοποίηση της «αλάνας» είναι το μεγάλο ανέκδοτο, μαζί με τα Λουτρά Ελευθερών, στον Δήμο Παγγαίου. Πρόκειται για το “success story” της περιοχής τις τελευταίες δύο δεκαετίες! Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο και συνεχές, αλλά δεν είδαμε τίποτα καρντάσια!

-Ο Καβαλάρχης έχει και «παραγγελιά». Θέλει να κατασκευαστεί στην «αλάνα» ένα πολυτελές ξενοδοχείο, 4 ή 5 αστέρων κι ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Βλέπετε, καρντάσια, στην Καβάλα γίνονται κάθε χρόνο μεγάλα συνέδρια και δεν επαρκούν οι χώροι των ξενοδοχείων και τα συνεδριακά κέντρα στην Νέα Καρβάλη και την Λυδία.

-Μια και ανέφερα τα συνεδριακά κέντρα στην Νέα Καρβάλη και την Λυδία, από τότε που κατασκευάστηκαν πόσα, άραγε, συνέδρια φιλοξένησαν; Ειδικά αυτό στην Λυδία, έχω ξεχάσει την ύπαρξη του! Θα μου πείτε, ποιος θα διοργανώσει συνέδριο στην Λυδία; Αλήθεια, τι σκεφτόταν ο αείμνηστος Προκόπιος όταν αποφάσισε να το κατασκευάσει; Είχε σχέδιο για την χρησιμοποίησή του;

-Μπορούσε, για παράδειγμα, να διεξάγεται ένα διεθνές θρησκευτικό συνέδριο σε ετήσια βάση για τον απόστολο των εθνών, Παύλο, αφού δίπλα στο συνεδριακό κέντρο ρέει ο Ζυγάκτης ποταμός, όπου ο Παύλος βάφτισε την Λυδία, την πρώτη ευρωπαία χριστιανή. Παραπέρα, επίσης, απλώνεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, που έγινε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, επομένως, μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιο συνέδριο στην Λυδία, αλλά έχει πιο σοβαρές ασχολίες, όπως την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου στην Θάσο και την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων.

-Όσο για την «αλάνα» στην Νέα Ηρακλείτσα, καρντάσια, έχω να πως στους υποψήφιους επενδυτές το εξής. Μην σπρώχνεστε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ