– Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, 28 και 29 Μαΐου 2016, «σημαδεύτηκε» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από τον «Αστέρα» Καβάλας και από την ατυχή προσπάθεια του «Ηρακλή» Καβάλας να ανέλθει στη Γ΄ εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.
– Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ακούσαμε δηλώσεις εκπροσώπων των δύο σωματείων σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, οι οποίες μας στεναχώρησαν και συγχρόνως μας ενόχλησαν πολύ.
Καταρχάς, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Αστέρα» Καβάλας, Γιώργος Μπακόλας, είπε ότι: «Μας «έκλεψαν» πέρσι την άνοδο», ενώ χαρακτήρισε κάποιους Καβαλιώτες «τρωκτικά», επειδή δεν χάρηκαν με την επιτυχία του «Αστέρα»!
– Δεν θα αναφερθούμε στα υποτιμητικά σχόλια που έκανε για την αντίπαλη ομάδα στον τελικό αγώνα, του Πανσερραϊκού, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των Σερραίων για τη συμπεριφορά καλαθοσφαιριστή του «Αστέρα» και τα σφυρίγματα των διαιτητών. Είναι, απλά, θλιβερά.
– Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του «Ηρακλή» Καβάλας, Κώστας Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι: «ο μισός Νομός Καβάλας χάρηκε που δεν κατάφερε ο «Ηρακλής» να ανέβει στη Γ΄ εθνική κατηγορία».
– Κατά την άποψη μας, η πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα του «Ηρακλή» Καβάλας συνολικά στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον.
– Όμως, αυτή η σημαντική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου «μικραίνει», με δηλώσεις που αφήνουν αιχμές εναντίον άλλων Καβαλιωτών παραγόντων και φιλάθλων.
– Κάποτε, ο Κ. Οικονομόπουλος, ο Γ. Μπακόλας και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να πάψουν να βγάζουν την «μιζέρια» που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και σε άλλους χώρους.
– Πρέπει να μάθουν να ξεπερνούν τις καλές και τις άσχημες στιγμές και, κυρίως, να αποφεύγουν να μιλούν όταν το «μυαλό δεν είναι καθαρό». Η ζωή και ο αθλητισμός δεν σταματούν έπειτα από μία επιτυχία, ή δυσάρεστη στιγμή.
– Αυτά που λέγονται, ή γράφονται, όμως, παραμένουν και χαρακτηρίζουν αυτούς που τα λένε, ή τα γράφουν. Οι σωστές δηλώσεις προάγουν τον αθλητισμό και τον αθλητικό πολιτισμό.
– Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό, λοιπόν, οφείλουν να δείχνουν μεγαλείο ψυχής και προσωπικότητας και ο στόχος τους να είναι η προστασία του αθλήματος που υπηρετούν και όχι, μόνο, του σωματείου που βρίσκονται.
– Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτοί που σκέφτονται και λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο, αποτελούν την μειοψηφία και θα απομονωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ