-«Όσο εκεί υπάρχει η δομή φιλοξενίας, το «Ασημακπούλου» δεν θα αξιοποιηθεί. Αν αποφασιστεί ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για την δομή, τότε μπορεί να ελευθερωθεί το «Ασημακοπούλου», είπε ο υπουργός εθνικής άμυνας και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με την Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης. Εάν ζητούσε το παλιό στρατόπεδο μία εταιρεία, όπως η Egnatia Aviation, για να κάνει μία μεγάλη επένδυση, είμαστε σίγουροι ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος, θα έβρισκε τρόπο να φύγει η δομή από το «Ασημακοπούλου». Επειδή, όμως, το στρατόπεδο ζητάει ο Δήμος Καβάλας, ο φίλτατος υπουργός προέτρεψε τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, να ζητήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, για να κάνει την παράκαμψη της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, όπου γίνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Ο δήμαρχος τον άκουσε και πήρε χρήματα, για να ανακατασκευάσει το πεζοδρόμιο από την πλευρά του στρατοπέδου!

-Λυπούμαστε που το αναφέρουμε, αλλά ο Ν. Παναγιωτόπουλος υποτιμά την νοημοσύνη των Καβαλιωτών. Στα τέσσερα έτη που είναι υπουργός, αντί να πιέζει τον ομόλογό του, Νότη Μηταράκη, να κλείσει, ή να μεταφέρει την δομή φιλοξενίας εκτός του αστικού ιστού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, συμβούλευε τον δήμαρχο να «ζητιανέψει» χρηματοδότηση από τον αστείο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, για να κατασκευάσει καινούργιο πεζοδρόμιο μπροστά από την δομή!

-Εκείνο που προέχει, είναι να φύγει η δομή μέσα από την πόλη της Καβάλας και από το Περιγιάλι, γιατί είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως. Αντί, επομένως, για την χρηματοδότηση της παράκαμψης της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, ο Ν. Παναγιωτόπουλος έπρεπε να προτρέψει τον δήμαρχο, να ζητήσουν και οι δύο από τον Νότη Μηταράκη, να χρηματοδοτήσει την κατασκευή καινούργιας δομής, στον χώρο που θα υποδείξει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας.

-Το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» παραχωρήθηκε για να εξυπηρετήσει, προσωρινά, στην διαχείριση των αυξημένων ροών μεταναστών προς την Ελλάδα και κυρίως, για να αποσυμφορήσει τις δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι ροές μειώθηκαν, αλλά θα συνεχίζονται, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει λανθασμένη πολιτική στην διαχείριση του μείζονος προβλήματος. Δηλαδή, για 500 άτομα, που είναι ο σταθερός αριθμός των ατόμων που διαμένουν στην δομή του «Ασημακοπούλου», το Περιγιάλι και η Καβάλα θα παραμένουν σε ομηρία;

-Αλήθεια, φίλτατε Ν. Παναγιωτόπουλε, πότε εκτιμάς ότι θα αδειάσει η δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», για να συζητήσουμε για την «επόμενη ημέρα» στο Περιγιάλι; Γιατί δεν μεταφέρονται τα 500 άτομα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην γειτονική Βουλγαρία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ας ζητήσουν οι Βούλγαροι χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν την δομή. Η Καβάλα πρόσφερε και με το παραπάνω, στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ