-Θα συμφωνήσουμε με τον Γιάννη Εριφυλλίδη, υποψήφιο δήμαρχο στις περασμένες δημοτικές εκλογές και δημοτικό σύμβουλο Δήμου Καβάλας μετά την 1η Ιανουαρίου 2024 (σ.σ. ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά»), ότι προέχει η αποκατάσταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο παραλιακό μέτωπο, δίπλα στο πάρκο Φαλήρου, από την κατασκευή ενός καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου στο Περιγιάλι. Πως, όμως, θα γίνει η αποκατάσταση του κολυμβητηρίου, αν δεν ανατεθεί σχετική μελέτη;

-Η απουσία πρόβλεψης για μελέτη αποκατάστασης του κολυμβητηρίου στο τελευταίο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής περιόδου 2019-2023, που είναι θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, δείχνει την απροθυμία της δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, να ασχοληθεί με την «ανοιχτή πληγή» στην παραλία της πόλης. Αντίθετα, στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση της μελέτης, για την κατασκευή καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου στο Περιγιάλι. Η μελέτη θα κοστίσει 256.000 ευρώ!

-Ο Δήμος Καβάλας και η διοίκηση που θα αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2024, δεν πρέπει να προχωρήσουν σε άλλο έργο, το οποίο αφορά στην κατασκευή καινούργιας αθλητικής εγκατάστασης, αφού «κλείσουν» το ζήτημα του κολυμβητηρίου δίπλα στο πάρκο Φαλήρου. Προτείνουμε ο κωδικός στο τεχνικό πρόγραμμα για την μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου να «σπάσει», ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη για το ανοιχτό κολυμβητήριο και να ετοιμαστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Έχοντας έτοιμη μελέτη, ο Δήμος θα βρει αμέσως μία πηγή χρηματοδότησης του έργου, γιατί όχι την οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Και η αποκατάσταση θα τελειώσει γρήγορα. Πιο γρήγορα από την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Περιγιάλι.

-Όποια παρέμβαση να γίνει στο κλειστό κολυμβητήριο, είτε ενεργειακή αναβάθμιση, είτε εκμετάλλευση της αβαθούς γεωθερμίας, η μόνη λύση για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, είναι η επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου! Είναι προτιμότερο να δαπανηθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να ανακατασκευαστεί το ανοιχτό κολυμβητήριο, παρά να δαπανώνται κάθε έτος αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να λειτουργεί σωστά το κλειστό κολυμβητήριο. Η «εκ περιτροπής» λειτουργία των δύο κολυμβητηρίων, θα είναι προς όφελος του ταμείου του Δήμου και της πόλης. Η δήμαρχος, δυστυχώς, δεν το αντιλαμβάνεται, ή δεν θέλει να το κάνει πράξη.

-Όσον αφορά το (καινούργιο) κλειστό γυμναστήριο, θεωρούμε πως η Καβάλα το χρειάζεται, αλλά πρέπει να προταχθούν άλλες παρεμβάσεις «μικρότερης κλίμακας» στις υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» πρέπει να αντικατασταθεί η κεντρική ξύλινη κερκίδα, με μία σύγχρονη (τηλεσκοπική) κερκίδα εσωτερικού χώρου. Ο δήμαρχος προτίμησε να βάλει έναν σιδερά, για να ενισχύσει την σταθερότητα των μεταλλικών υποστυλωμάτων της ξύλινης κερκίδας! Δεν τον απασχολεί πόσο άβολα αισθάνονται οι θεατές που παρακολουθούν τα παιχνίδια ανάμεσα στα πλαστικά καθίσματα.

-Ακόμα, πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων, για να δημιουργηθούν προπονητήρια και να αποσυμφορηθούν τα γυμναστήρια στην Καλαμίτσα και τα Ποταμούδια. Θεωρούμε πως το γυμναστήριο των Ποταμουδίων πρέπει να αντικατασταθεί από το πιο άνετο γυμναστήριο στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας. Τουλάχιστον να διεξάγονται οι αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών, που συνωστίζονται στο μικρό γυμναστήριο των Ποταμουδίων. Ευελπιστούμε πως με τα παραπάνω (και άλλα ακόμα) ζητήματα, θα ασχοληθεί σοβαρά ο νέος αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ