• Ο Makis πήγε να συναντήσει τον Γιώργο Καμίνη, για να συζητήσει μαζί του περί τοπικής αυτοδιοίκησης. Επ’ ευκαιρία, αφού βρήκε μερικά από τα μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», ζήτησε να μη δώσουν στήριξη σε κανένα υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας.
  • Ο Makis έχει το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά είναι και δικαίωμα των συνυποψήφιων του, να επιθυμούν τη στήριξη, το «χρίσμα», ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, κάποιου πολιτικού φορέα.
  • Δεν έχει το δικαίωμα ο Makis, να παρεμβαίνει στην εσωκομματική λειτουργία ενός οργανωμένου πολιτικού φορέα, όπως το «Κίνημα Αλλαγής» και να ζητάει την κατάργηση της διαδικασίας. Εάν τα αρμόδια όργανα του «Κινήματος Αλλαγής» και η Φώφη δεν θέλουν να δώσουν στήριξη, ή «χρίσμα», σε υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, θα το δήλωναν.
  • Θα πάει ο Makis και στο Περισσό, για να ζητήσει από τον «σύντροφο» Δημήτρη Κουτσούμπα, να μη στηρίξει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τον υποψήφιο δήμαρχο με την «Λαϊκή Συσπείρωση»;
  • Γιατί αγχώνεσαι Makis, καρντάσι μου; Άσε τους άλλους να τρέχουν να εξασφαλίσουν το «χρίσμα», ή τη στήριξη. Εσύ είσαι ανεξάρτητος υποψήφιος και αυτό είναι το μεγάλο όπλο σου, για να εκλεγείς δήμαρχος Καβάλας. Οι άλλοι υποψήφιοι θα κερδίσουν τις κομματικές ψήφους, ενώ εσύ θα πάρεις τις ψήφους των Καβαλιωτών που δεν επιλέγουν δήμαρχο με κομματικό κριτήριο.
  • Αν η στήριξη ενός πολιτικού φορέα δεν αφορά τους ψηφοφόρους, αλλά τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο κι εδώ, νομίζω, ο ανεξάρτητος συνδυασμός έχει προβάδισμα. Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα κόμματα και είναι δύσκολο να συμμετέχει κάποιος συμπολίτης, που είναι ακομμάτιστος, σε ένα συνδυασμό που έχει κομματική στήριξη. Επίσης, οι νέοι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και όχι να χρησιμοποιήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ως αφετηρία για να κάνουν πολιτική καριέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ