- Δεν ξέρω που αποσκοπεί η δημοσίευση (δήθεν) ερευνών και δημοσκοπήσεων, από συγκεκριμένο τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, όπως η δημοσκόπηση για την προθυμία των Ελλήνων και των λαών άλλων ευρωπαϊκών κρατών να πολεμήσουν. Γιατί, άραγε, έχει ενδιαφέρον να ενημερωθούν οι πολίτες στην Ελλάδα, πόσο πρόθυμοι είμαστε να πολεμήσουμε;
- Το ερώτημα είναι, καρντάσια, για πιο λόγο να πολεμήσει κάποιος σήμερα; Για να κατακτήσει μία άλλη χώρα, για να υπερασπιστεί τη δική του, για να κερδίσει κάτι προσωπικά από τον πόλεμο; Διότι, παίζει ρόλο ο λόγος.
- Απ’ όσο γνωρίζω, οι Έλληνες δεν έχουν βλέψη για τα εδάφη άλλων χωρών, ούτε κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα άλλο κράτος. Υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να γίνει πολεμική σύρραξη;
- Εκτός κι αν κάποιοι, θέλουν να «τεστάρουν» τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Τους ενημερώνω, λοιπόν, ότι ο πατριωτισμός δεν «τεστάρεται» με δημοσκοπήσεις, αλλά όταν θα έρθει η ημέρα που θα χρειαστεί στην πράξη. Οι Έλληνες, νομίζω, δεν συγκαταλέγονται στους πολεμοχαρείς λαούς του κόσμου. Αγαπούν την ειρήνη και την πρόοδο. Κατά την άποψη μου, είναι πιο «μάγκας» αυτός που θέλει και αγωνίζεται για την ειρήνη, από εκείνον που επιθυμεί τον πόλεμο.
- Θα ήταν ενδιαφέρον, λοιπόν, να ερωτηθούν οι πολίτες όλου του κόσμου, για να δούμε πόσοι θέλουν την ειρήνη και πόσοι τον πόλεμο. Έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους, δεν πιστεύω ότι το ποσοστό των φίλων του πολέμου είναι υψηλότερο.
- Η δημοσκόπηση, θεωρώ, έπρεπε να γίνει μεταξύ εκείνων που θέλουν τον πόλεμο, για να μάθουμε το ποσοστό προθυμίας, ή απροθυμίας τους, να πολεμήσουν. Δεν έχει νόημα να ρωτήσεις κάποιον που θέλει την ειρήνη, εάν είναι πρόθυμος, ή όχι, να πολεμήσει.
- Συνιστώ στα καρντάσια μεγάλη προσοχή. Σ’ αυτούς που κάνουν τέτοιες «έρευνες» και σ’ αυτούς που δημοσιεύον τα αποτελέσματα τους. Μην επιχειρείτε να καλλιεργήσετε κλίμα.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα