«Σύγχρονος Δήμος» βαπτίστηκε η νέα παράταξη που αντικατέστησε, την «Ανοιχτή πόλη», που …έκλεισε, του Θόδωρου Μουριάδη, που αντικατέστησε τον Κωστή Σιμιτσή, (του έδωσε το δαχτυλίδι) και που οι καβαλιώτες τον άφησαν χωρίς δαχτυλίδι!!!  Αν μας ρωτήσει κάποιος, για το Θόδωρο Μουριάδη, ως άνθρωπο, θα πούμε τα καλύτερα. Και πράγματι, είναι άνθρωπος σοβαρός, μετρημένος, καλλιεργημένος, χαμηλών τόνων και που όλοι θα ήθελαν να τον έχουν φίλο. Αν μας ρωτήσει κανείς για τον ίδιο, ως Δήμαρχο, θα κρατήσουμε πολλές επιφυλάξεις.

Για να γίνει κανείς Δήμαρχος, χρειάζεται εκείνο το «κάτι τις» που ο Θόδωρος δεν έχει. Χρειάζεται να είναι ισχυρή προσωπικότητα, να επιβάλλεται στο περιβάλλον του, να δείχνει δημοκρατικός, αλλά και αποφασιστικός, αντίθετες κατά την άποψή μας, έννοιες, ανάμεσα στις οποίες πρέπει να ισορροπεί ένας ηγέτης για να είναι πετυχημένος. Μα θα πείτε, ο Θόδωρος έχει εμπειρία, έχει να επιδείξει έργο, αφού διετέλεσε Αντιδήμαρχος, επί Σημιτσή. Ναι!!! Ωστόσο, το έργο του δεν θα το έλεγε κανείς και τεράστιο, ή καλύτερα, δεν θα το έλεγε καν ικανοποιητικό σε ποσότητα. Σε ποιότητα, άστα να πάνε!!! Σαν χθες θυμόμαστε τις παρατηρήσεις που είχαμε διαβάσει στην πράξη απόρριψης της μελέτης που είχε κάνει ο Δήμος Καβάλας, για το έργο της Μεγάλης Λέσχης.

Ένα ολόκληρο κατεβατό, σε ποια σημεία έπρεπε να διορθωθεί η μελέτη και πόσα πράγματα έπρεπε να συμπληρωθούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Όλοι θα θυμόμαστε πόση φασαρία έγινε με το έργο της οδού Πιπίνου με την γενική τσιμεντοποίηση της περιοχής γύρω από τις Καμάρες, όπως και με το έργο του Μεντρεσέ, που για να το κατασκευάσουν στένεψαν και την ήδη στενή οδό Κολοκοτρώνη, δίπλα στο έργο, επίσης με γενική τσιμεντοποίηση… Τον δρόμο προς το Νοσοκομείο, που χρειάστηκε πάρα πολλά τέρμινα για να ολοκληρωθεί και με ένα κάκιστο αποτέλεσμα, που ο καθένας μπορεί να το δει.  Και αν θελήσουμε να δούμε το έργο του Θόδωρου Μουριάδη στην οδοστρωσία και σε έργα αντιμετώπισης της καθημερινότητας, θα υποχρεωθούμε να τον βαθμολογήσουμε με ένα μεγάλο μηδενικό!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ