-Την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο ΣΕΓΑΣ, δηλαδή η εθνική Ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού, διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός, κατασκευή και ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εποικοδομητικές συστάσεις της Word Athletics». Στο σεμινάριο αυτό ανακοινώθηκε ότι, σε όποιες εγκαταστάσεις τα πιστοποιητικά των συνθετικών ταπήτων (ταρτάν) έχουν λήξει, αυτά θα αφαιρούνται από την λίστα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (W.A.) χωρίς προειδοποίηση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, οι επιδόσεις των αθλητριών και των αθλητών που θα γίνονται σε εγκαταστάσεις χωρίς την σχετική πιστοποίηση για τον συνθετικό τάπητα, δεν θα αναγνωρίζονται στην παγκόσμια κατάταξη (ranking), προκειμένου οι συνθήκες που αγωνίζονται, να είναι ίδιες για όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες.

-Ο ΣΕΓΑΣ καλεί τους φορείς που διαχειρίζονται εγκαταστάσεις στις οποίες διεξάγονται αγώνες στίβου, να κάνουν τις σχετικές ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών. Θεωρούμε λυπηρό, το δημοτικό στάδιο Καβάλας, «Ανθή Καραγιάννη», το οποίο ήταν το δεύτερο καλύτερο στάδιο στην Ελλάδα, μετά από το στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την δεκαετία του 1970, να μην μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο διεθνείς αγώνες στίβου, αλλά και πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Το βασικό του μειονέκτημα, είναι ότι διαθέτει μόνο έξι (6) διαδρομές, ωστόσο η κατάσταση του ταρτάν δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Σε αρκετά σημεία ο συνθετικός τάπητας είναι φθαρμένος, ενώ όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε σχηματίζονται κοιλώματα, αλλού μικρότερα και αλλού εκτεταμένα, στα οποία λιμνάζει το βρόχινο νερό! Η αιτία είναι, η προχειρότητα με την οποία έγινε η επίστρωση του τάπητα.

-Ο ΣΕΓΑΣ, το προσωπικό και οι τεχνικοί του, είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει να υποβάλλει κάποιο ερώτημα, ή να ζητήσει διευκρίνιση, σχετικά με την πιστοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι ευκαιρία, επομένως, ο Δήμος Καβάλας να συμβουλευτεί τον ΣΕΓΑΣ τόσο για την αντικατάσταση του ταρτάν, όσο και για την δυνατότητα αύξησης του αριθμού των διαδρομών στις οκτώ (8), ώστε το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» να είναι κατάλληλο, πάλι, για την διεξαγωγή εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων. Κατά την άποψη μας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, πρέπει να ζητήσει από τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, να δώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τα χρήματα για την ανακατασκευή της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στο δημοτικό στάδιο Καβάλας. Με τα 5 εκατομμύρια ευρώ, φίλτατε περιφερειάρχη, θα αντικατασταθεί ο συνθετικός τάπητας, θα τοποθετηθούν καινούργια πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες, θα βαφούν οι πυλώνες φωτισμού, θα τοποθετηθούν λαμπτήρες led και γιατί όχι, θα αλλάξουν τα παλιά κουφώματα στα θεωρεία του σταδίου.

-Γιατί τα χρήματα αυτά να «προσφερθούν» στον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», που θα έχει σημαντικά έσοδα από τους σταθμούς διοδίων στον αυτοκινητόδρομο; Και μη λησμονείτε το στέγαστρο. Να συνδράμει τον Δήμο Καβάλας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, για να γίνει σύντομα η μελέτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ