Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τις μέρες αυτές την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας είναι αυτό με τις νέες διαπραγματεύσεις που ξεκινούν για την ονομασία των Σκοπίων. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, αλλά είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη με την ονομασία Μακεδονία, ακόμη και με τη σύνθετη ονομασία, γεωγραφική ή όχι. Μα, θα πει κάποιος, ακόμη και η σημερινή προσωρινά αποδεκτή από μας ονομασία ΠΓΔΜ, εμπεριέχει την ονομασία Μακεδονία, αλλά και η τελευταία πρόταση που είχε γίνει αποδεκτή, από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, επί Καραμανλή, δεχόταν να εμπεριέχεται αυτή η ονομασία σε μια σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Η τότε όμως υποχώρηση, για μια προσωρινή ονομασία ή η όποια υποχώρηση στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης έγινε, δεν μπορεί να αποτελεί δεδομένο έναρξης νέων διαπραγματεύσεων. Όπως υποστηρίζει και ο πρέσβης επί τιμή Γιάννης Κοραντής, αν αποδεχθούμε μια τέτοια ονομασία υποβοηθά την οικειοποίηση εκ μέρους των Σκοπιανών της εθνικής ταυτότητάς τους ως Μακεδόνες. Άλλωστε, όπως γίνεται κατανοητό, μπορεί να είναι στις επιθυμίες μας να λυθεί το ζήτημα αυτό, αλλά εμείς δεν έχουμε κανέναν καημό να κυνηγήσουμε μια οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση, αντίθετα με τους Σκοπιανούς που μόνο κέρδη θα έχουν από την λύση του προβλήματος.
Και δεν μιλάμε για την ουσία του προβλήματος που είναι η καπήλευση της ιστορικής αλήθειας, προκειμένου να αποκτήσει το εθνικό συνονθύλευμα της γειτονικής χώρας, ενιαία εθνική ταυτότητα ως Μακεδονική, γιατί στο ζήτημα αυτό ο Κώστας Καραμανλής με πρόσφατη γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν υπήρξε Μακεδονικό έθνος. Η Μακεδονία ήταν πάντα διοικητική και γεωγραφική περιοχή του Ελληνικού έθνους, μια πολιτεία, όπως ήταν των Αθηναίων, των Λακεδαιμονίων, των Θηβαίων κλπ.
Είναι άλλωστε γνωστό, πως ακόμη κι αν καταφέρουν μετά από κάποια συμφωνία να συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τη σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων σε κάποια ονομασία, είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, αφού χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για κάτι τέτοιο, να αλλάξουν τη σημαία τους με τον ήλιο της Βεργίνας, να γκρεμίσουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων που ονομάζεται σήμερα Μέγας Αλέξανδρος κλπ.
Αλλά κι αν όλα αυτά γίνουν, είναι σίγουρο, πως σχεδόν αμέσως θα απαλειφθεί το όποιο συνθετικό και θα παραμείνει και πάλι μόνο το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, όπως στην περίπτωση της Υπεριορδανίας-Ιορδανίας. Γιατί λοιπόν «καιγόμαστε» να δώσουμε λύση στο Μακεδονικό ζήτημα; Σε τι θα μας ωφελήσει;;;
Ακριβώς έτσι είναι κε Γανιτη. Το να υπάρχει μια επαρχία του κράτους των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία δεν είναι κακό. Αυτό ακριβώς σημαίνει γεωγραφικός προσδιορισμός. Από τη στιγμή που η Μακεδονία μοιράζεται σε τρία κράτη, το κάθε κράτος μπορεί να έχει κάποια Διοικητική Περιφέρεια με το όνομα της Μακεδονίας. Όπως υπάρχουν πολλές πόλεις στο εξωτερικό με ελληνικά ονόματα π.χ υπάρχει Αθήνα στις ΗΠΑ. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έτσι και με την Μακεδονία. Όμως κράτος με το όνομα Μακεδονία δεν μπορεί να υπάρξει γιατί πολύ απλά υποδηλώνει εθνική ταυτότητα με ότι συνεπάγεται αυτό. Όλα τα άλλα που λένε για σύνταγμα, βιβλία, αλυτρωτικές διαθέσεις είναι βλακείες και εκπορεύονται εκ του πονηρού. Γιατί όλα αυτά αμέσως χάνονται άμα δεν πάρουν το όνομα, αυτοκαταργουνται. Βόρεια, Νέα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας συντηρεί όλα τα παραπάνω. Άρα όποιοι συναινέσουν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων διαπράττει το έγκλημα της Εθνικής προδοσίας. Οι Μακεδόνες ηταν Έλληνες, όπως οι Θράκες, οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες κοκ. Ξεχωριστό Έθνος δεν υπήρξε ποτέ η Μακεδονία και δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά εμείς οι Έλληνες, γιατί πολύ απλά ήταν Έλληνες. Αλλά ποιος να τα πει αυτά οι προδότες που μας κυβερνούσαν ή αυτοί που μας κυβερνούν τώρα; Κάποιοι θέλουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες με τη δήθεν λύση του μακεδονικού ζητήματος. Όμως το θέμα είναι πώς το λύνεις και όχι άμα το λύσεις. Και στα μαθηματικά όταν λύνεις το πρόβλημα σημαίνει κάτι; Όχι γιατί μπορεί να το έχεις λύσει λάθος. Αλλο 1+1=11 άλλο 1+1=2. Έτσι είναι και στην πολιτική. Ένα να ξέρουν αυτοί που θα πάρουν τις λάθος αποφάσεις θα στιγματιστουν για πάντα.Μια φορά προδότης, πάντα προδότης.