– Είναι σύνηθες φαινόμενο, στην Ελλάδα και στην Καβάλα, όταν κάποιος ενοχλείται από τη διαφορετική άποψη κάποιου άλλου, να ρίχνει λάσπη, ως κατέχων την μοναδική αναμφισβήτητη αλήθεια. Συμπερασματικά, ο εκφράζων άλλη άποψη έχει υποβολείς, «τα παίρνει», «λαδώνεται», «είναι ξεπουλημένος»…
– Ο Χρυσόστομος Κοσμίδης, που αρθρογραφεί (τακτικά) για το έργο της ανάπλασης στην περιοχή της οδού Πιπίνου, υποπτεύεται ότι το σχόλιο που κάναμε, προχθές, ήταν υποβολιμαίο, με στόχο να μειώσει τα στοιχεία που αναφέρει στα άρθρα του.
– Ο Χρ. Κοσμίδης, ως πολίτης, εξέφρασε την άποψη του για το έργο, όπως έχει το δικαίωμα να το κάνει. Εμείς, ωστόσο, δεν χαρακτηρίσαμε την άποψη αυτή υποβολιμαία, γιατί δεν είναι ηθικό όταν δεν έχουμε στοιχεία για κάτι τέτοιο. Εκείνος το έκανε ελαφρά τη καρδία, μόνο και μόνο επειδή εκφράσαμε διαφορετική άποψη.
– Έχουμε, όμως, το δικαίωμα να εκφράσουμε τη δική μας άποψη και την υποχρέωση, ως δημοσιογράφοι, να σχολιάσουμε ό,τι δημοσιεύεται, σύμφωνα με την υποκειμενική μας κρίση. Ο δημοσιογράφος οφείλει να έχει θέση και να τη διατυπώνει ευθαρσώς και χωρίς λογοκρισία.
– Αν η άποψη αυτή είναι λανθασμένη, αυτό θα φανεί από την εξέλιξη των πραγμάτων. Ακόμα και η λανθασμένη άποψη, όμως, είναι μία άποψη. Οι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική, αλλά συγχρόνως κρίνονται, για τις θέσεις και τις απόψεις τους, από το κοινό που τους παρακολουθεί.
– Όσον αφορά το έργο της ανάπλασης στην οδό Πιπίνου, γιατί είναι μία ανάπλαση κι ας μην αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα στον Χρ. Κοσμίδη και στους κατοίκους της περιοχής, πρέπει να τελειώσει, γιατί αυτό προβλέπεται από την γραφειοκρατική διαδικασία.
– Όταν ένα έργο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση, ο φορέας υλοποίησης (ο Δήμος Καβάλας στην προκειμένη περίπτωση) και ο εργολάβος, έχουν υποχρέωση να σεβαστούν επακριβώς τη μελέτη. Αλλιώς, ο φορέας υλοποίησης θα πληρώσει πρόστιμο για την κακή εκτέλεση του έργου, ή θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα αν δεν εκτελεστεί όπως προβλέπει η μελέτη.
– Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ένα έργο αυτεπιστασίας του Δήμου Καβάλας, στο οποίο μπορούν να γίνουν αλλαγές και να τροποποιηθεί το χρονοδιάγραμμα ανά πάσα στιγμή και ώρα.
– Δυστυχώς, είμαστε δεσμευμένοι (και κακώς δεν έγινε, αν δεν έγινε, από την διοίκηση Σιμιτσή διαβούλευση) να περιμένουμε να τελειώσει το έργο και μετά… βλέπουμε! Μπορούν οι κάτοικοι να συναντηθούν με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας και να συζητήσουν ποιες διορθωτικές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν, στη συνέχεια, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα αισθητικά στάνταρ που έχουν.
– Εμείς αυτό καταθέσαμε. Θεωρούμε πως όταν υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας, μπορεί να βρεθεί η λύση. Η αντιπαράθεση δεν βοηθάει στην πρόοδο. Η Καβάλα έμεινε πολλά χρόνια σε στασιμότητα και χρειάζεται ώθηση, για να βγει από το τέλμα. Μόνο με θετική σκέψη και δουλειά θα τα καταφέρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ