-Στην παλιά πόλη, στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου συγκεκριμένα και στην συμβολή των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτη, απέναντι από το παλιό δικαστικό μέγαρο, τοποθετήθηκαν δύο μηχανισμοί βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων. Υπάρχει και τρίτος μηχανισμός στην οδό Δοϊράνης, στην πλατεία Ελευθερίας, αν δεν κάνω λάθος, απέναντι από το έκτρωμα των παλιών κρεοπωλείων.

-Οι κάδοι αυτοί, πραγματικά, έδωσαν λύση στα σημεία που τοποθετήθηκαν, όπου η παλιότερη εικόνα ήταν τριτοκοσμική. Δυστυχώς, η τοποθέτηση κι άλλων τέτοιων κάδων σταμάτησε. Η σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας δεν συνέχισε αυτό που άρχισε η προηγούμενη. Δεν έβαλε το δικό της «λιθαράκι», πάνω στο «λιθαράκι» της προηγούμενης διοίκησης.

-Στα τέσσερα χρόνια της θητείας της, μπορούσε να τελειώσει την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων στις οδούς Ομονοίας και Ελευθερίου Βενιζέλου και να συνεχίσει στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Σ’ αυτούς τους δρόμους, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, για να αποσυρθούν οι επίγειοι κάδοι και για να εφαρμοστεί το μέτρο της νυχτερινής αποκομιδής των απορριμμάτων (και των ανακυκλώσιμων υλικών) στους κεντρικούς δρόμους.

-Θέλω να πιστεύω ότι, η δημοτική Αρχή που θα προκύψει τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα αναλάβει την διοίκηση του Δήμου από τον Ιανουάριο του 2024, θα ολοκληρώσει την τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων στους παραπάνω δρόμους. Αλλά και η σημερινή διοίκηση μπορεί να προλάβει να τοποθετήσει δύο-τρεις μηχανισμούς στην οδό Ομονοίας έως τον Δεκέμβριο του 2023.

-Είναι μία σημαντική παράλειψη για την Υπηρεσία Καθαριότητας και του πολιτικού προϊσταμένου, αντιδημάρχου Κυριάκου Σταυρίδη, ωστόσο υπάρχουν και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες που πρέπει να έχουν συμβουλευτικό ρόλο. Γιατί ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, δεν «θύμισε» στον αντιδήμαρχο την προσπάθεια που άρχισε η προηγούμενη δημοτική Αρχή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ