Φαγώθηκαν να ρωτούν και να ξαναρωτούν όσοι ενσυνείδητα αντιπολιτεύονται τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, γιατί ο Δήμος Καβάλας, δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Δήμου Παγγαίου, να διεκδικήσει με τον ίδιο τρόπο και να πάρει το πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου, από τον Πάνο Καμμένο. Κι έβγαλαν, ένα σωρό συμπεράσματα, ότι η Δήμαρχος δεν έστειλε τέτοια οικονομοτεχνική μελέτη που της ζήτησαν, ότι τους έστειλε μια έκθεση ιδεών κλπ. Είδατε τι κάνει η άγνοια, ή η ηθελημένη άγνοια;;;

Ας εξηγήσουμε λοιπόν, σε όσους δεν γνωρίζουν, ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν. Κανείς δεν μας είπε, πόσα λεφτά θα είναι το ενοίκιο που θα πληρώνει ο Δήμος στον στρατό, για να κτίζονται σπίτια που θα χαρίζονται στους στρατιωτικούς. Μας είπαν μόνο, ότι θα πληρώνει το 5% της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου. Η Λέσχη Αξιωματικών Ελευθερούπολης, λένε πως έχει συνολικό εμβαδόν 1.400 τ.μ. Με κάθε επιφύλαξη στην ακρίβεια των αριθμών, αν υποθέσουμε, ότι η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι 1.000 ευρώ το τ.μ., τότε το 5% αντιστοιχεί, σε ενοίκιο 70.000 ευρώ το χρόνο. Το ποσό δεν είναι μεγάλο και μπορεί εύκολα ο Δήμος Παγγαίου να το πληρώσει. Ιδιαίτερα, αν μέρος του κτιρίου, το ενοικιάσει για την λειτουργία ενός καφέ, ή άλλης επαγγελματικής χρήσης.

Το πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου στην Καβάλα, έχει έκταση, απ’ όσο θυμόμαστε, περίπου 600 στρέμματα. Αυτό σημαίνει, εφ’ όσον η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι 1.000 ευρώ/τ.μ., ότι ο Δήμος Καβάλας, με το 5%, θα πρέπει να πληρώνει ΕΝΟΙΚΙΟ 30 εκατ. ευρώ το χρόνο. Έχουμε, βέβαια, επιφύλαξη για την ακρίβεια των αριθμών, αλλά νομίζουμε ότι δεν μπορεί να απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Η μόνη λύση, λοιπόν, είναι να γίνει παραχώρηση, στον Δήμο, ο οποίος με το σχέδιο πόλης, ως ανταμοιβή, θα «επιτρέψει» στον στρατό να κτίσει ένα μικρό ξενοδοχείο ή μερικά σπίτια στρατιωτικών…  Αν ο στρατός δεν συμφωνεί, ας μένει, ως έχει το στρατόπεδο….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ