-Το περασμένο Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023, διεξήχθησαν στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης οι πανελλήνιοι αγώνες στίβου κάτω των δεκαέξι ετών (Κ16) στον όμιλο του βορρά. Μερικές ημέρες μετά, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες με την ονομασία «Ευαγγελίδεια-Σπανίδεια», που διοργάνωσε ο Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.). Αναρωτιόμαστε, γιατί ο Ο.Κ.Α.Κ. δεν πραγματοποίησε τους αγώνες αυτούς, πάλι για μικρές ηλικίες, στο δημοτικό στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη». Μετά από την πανδημία του κορονοϊού covid-19, δεν γίνονται διοργανώσεις στίβου στο δημοτικό στάδιο Καβάλας. Γιατί το «εγκατέλειψαν» οι τοπικοί σύλλογοι; Ούτε μία «φιλική συνάντηση» μεταξύ τους δεν διοργανώνουν.

-Ενώθηκαν μόνο, για να αποτρέψουν την παραχώρηση του σταδίου στον Καναδό επιχειρηματία Alexander Haditaghi, ο οποίος ζήτησε να το νοικιάσει από τον Δήμο Καβάλας για μία δεκαετία. Οι σύλλογοι στίβου ανησύχησαν και ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, φοβήθηκε το πολιτικό κόστος. Ακόμα περιμένει ο Λευτέρης Αυγενάκης, τέως υφυπουργός αθλητισμού, από την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, την μελέτη για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του σταδίου. Τα πλαστικά καθίσματα στο δυτικό «πέταλο» της κερκίδας, επίσης, «αραίωσαν» και δεν αντικαθίστανται με καινούργια. Ο ένας πυλώνας φωτισμού δεν λειτουργεί, τα κουφώματα στα θεωρεία έχουν σαπίσει, τα μηχανήματα ψύξης-θέρμανσης είναι κατεστραμμένα και ποιος ξέρει τι άλλο χρειάζεται συντήρηση, ή αντικατάσταση με καινούργιο.

-Παρά την φθορά του ταρτάν, θεωρούμε ότι μπορούν να διεξαχθούν αγώνες αθλητών και αθλητριών μικρών ηλικιών, όπως αυτοί που έκανε ο Ο.Κ.Α.Κ. στην Ελευθερούπολη, ώστε να μην απαξιωθεί το δημοτικό στάδιο. Αν η κατάσταση του ταρτάν, είναι ο λόγος που αποφεύγουν οι τοπικοί σύλλογοι να κάνουν αγώνες στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ποιες ενέργειες έγιναν από την πλευρά τους, για να επισπεύσει η δημοτική Αρχή την τοποθέτηση καινούργιου τάπητα;

-Για να μην αναφερθούμε στο μίτινγκ «Δαβιτζόγλεια», που έπρεπε να είναι η «κορωνίδα» για τα τοπικά σωματεία του στίβου. Ούτε μία δημόσια διαμαρτυρία για την νέα παύση του μίτινγκ. Πως θα καθιερωθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση, χωρίς την στήριξη από τα σωματεία και τον Δήμο; Αν δεν μπορεί η Καβάλα να διοργανώσει μία τέτοια διοργάνωση, πως θα καταφέρει να γίνει προορισμός στον αθλητικό τουρισμό; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Κώστας Βακιρτζής, ώστε να συνεργαστούν ο Δήμος και τα σωματεία για τον σκοπό αυτό; Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. είναι, πάντα, πρόθυμος να βοηθήσει στην προσπάθεια, αν υπάρξει το ενδιαφέρον από την τοπική κοινότητα.

-Για  το τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας στην κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Θα προτιμούσαμε το ξερό γήπεδο, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο, να μετατραπεί σε προπονητήριο στίβου, για να έχουν οι Καβαλιώτες αθλητές έναν ακόμα χώρο προπονήσεων, εκτός από το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Για το ποδόσφαιρο μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου», όπου υπάρχουν τρία γήπεδα με χλοοτάπητα και υπάρχει αρκετή έκταση να κατασκευαστούν και μικρότερα με συνθετικό αγωνιστικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ