Φίλοι αναγνώστες, που διάβασαν την πολιτική μας εκτίμηση αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., στην Καβάλα, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, μας ρωτούν γιατί παραλείψαμε να αναφερθούμε σε δυο ονόματα. Στον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη και στον Μακάριο Λαζαρίδη. Εμείς, προσθέτουμε σήμερα, ότι σκόπιμα δεν αναφερθήκαμε σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα και του Γιάννη Εριφυλλίδη. Η παράλειψή μας αυτή και για τους τρεις ήταν σκόπιμη, δεδομένου ότι ο πρώτος, ξέρει τις απόψεις μας για μια τέτοια υποψηφιότητα, αφού και στο παρελθόν του τα γράψαμε καλόπιστα και αναλυτικά. Και δεν μας άκουσε τότε και τώρα θέλει να κάνει το ίδιο λάθος.

Στις προηγούμενες εκλογές (με σταυρό) βγήκε πέμπτος με 3.657 ψήφους από ολόκληρο το νομό και καλά που ήταν και η Βάσω Παπουτσή-Μήττα, η οποία πάτωσε, ως συνήθως και βγήκε έκτη. Αυτό σημαίνει ότι ελάχιστοι τον γνώριζαν, όπως του είχαμε γράψει και τότε, αφού κυρίως το χωριό του και η επαρχία του του έδωσαν ψήφους και πήρε μερικές ψήφους και στην Καβάλα. Αν θυμόμαστε καλά, στον Νέστο πήρε γύρω στις 700 ψήφους και στη Θάσο γύρω στις 200. Ακόμη κι αν κάποιοι έχουν ακούσει το όνομά του στον Νέστο ή στην Θάσο, δεν τον αναγνωρίζουν καν. Έχει άλλωστε να ασχοληθεί με τα κοινά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης μπορεί να έχει το όνομα που είναι γνωστό από τον πατέρα του και μια μικρή εμπειρία από βουλευτικές εκλογές, όχι στη Ν.Δ., αλλά αυτά δεν είναι καθόλου αρκετά. Να μην το αναλύσουμε περισσότερο, γιατί εκείνος ξέρει τι θα πούμε, στην περίπτωση αυτή. Τέλος ο Μακάριος Λαζαρίδης, επιφανές στέλεχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξέρει πολύ καλά, ότι πέρα από καμιά 300ριά που ασχολούμαστε στο νομό Καβάλας με την πολιτική, κανείς άλλος δεν τον αναγνωρίζει. Μπορεί να βγαίνει στα πρωινάδικα, αλλά βγαίνουν καθημερινά τόσοι, που χρειάζεται χρόνια τηλεόρασης για να τον αναγνωρίζει ο πολύς κόσμος στο νομό Καβάλας. Κι αυτό, όμως, πάλι δεν είναι αρκετό.

Ξέρουμε, ότι υπάρχουν δυνάμεις που τον θέλουν υποψήφιο στην Καβάλα, για να τον βγάλουν από τα πόδια τους στην Αθήνα, αλλά εμείς, με κάθε ειλικρίνεια θα του πούμε ότι δεν θέλουμε να πατώσει. Θα μπορούσε να βγει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., στην Καβάλα, μετά τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνει «σκάρτο» το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο βάζοντας υποψήφιους αγνώστους. Νομίζουμε όμως, ότι αυτό δεν θα το δεχθεί ούτε ο Κυριάκος, πόσο μάλλον άλλοι στο κόμμα, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Καβάλα και επηρεάζουν τον Πρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ