-Εμείς δεν είχαμε την απαίτηση η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» να παίξει «φαντεζί» ποδόσφαιρο, να «κλείσει στα καρέ της» την Α.Ε. Λάρισας και να έχει ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League 2, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024 στο AEL FC Arena. Παρεμπιπτόντως, ευχόμαστε ο Α.Ο.Κ. να αποκτήσει, τα επόμενα έτη, ένα ιδιόκτητο γήπεδο, το οποίο θα δώσει ώθηση στον σύλλογο, για να καθιερωθεί στις υψηλές επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη και την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) πρέπει να το βάλουν (μεγάλο) στόχο.

-Το παιχνίδι (στην Λάρισα) κύλησε όπως αναμέναμε. Δηλαδή, η Α.Ε.Λ. είχε την «πρωτοβουλία των κινήσεων», άσκησε πίεση και, τελικά, κατάφερε να πάρει την νίκη με σκορ 2-1 και με ανατροπή. Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε αμυντικά, αλλά όχι παθητικά. Ο πρώτος στόχος ήταν να μη δεχτεί τέρμα, ή τέρματα, γιατί απέναντι σε μία ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πολλές παραστάσεις από τα πρωταθλήματα της Super League και της Super League 2 και με δεδομένο ότι ο Α.Ο.Κ. είναι εμφανώς ανέτοιμος αγωνιστικά, υπήρχε κίνδυνος για μία ευρεία σε έκταση ήττα. Ο Α.Ο.Κ. δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να παίξει «ανοιχτό» ποδόσφαιρο. Δεν θα το «επέτρεπε» και η γηπεδούχος ομάδα. Έπραξε το λογικό, δηλαδή πρόσεξε περισσότερο στα «μετόπισθεν» και εκμεταλλεύτηκε την μοναδική ευκαιρία που είχε για να απειλήσει την εστία της Α.Ε.Λ. Στην ευκαιρία αυτή, λίγο πριν από την λήξη του α΄ ημιχρόνου του αγώνα (σ.σ. σε ιδανικό χρονικό σημείο), σκόραρε ένα όμορφο τέρμα με ατομική ενέργεια του Φίλιππου Δημητριάδη.

-Η Α.Ε.Λ. αντέδρασε στο β΄ ημίχρονο, αλλά είχε και την τύχη στην επίτευξη του τέρματος της ισοφάρισης, στο 52ο λεπτό, με τον Γκαέλ Ακόστα. Και στο 89ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Α.Ο.Κ. σε μία εκτέλεση κόρνερ και σκόραρε δεύτερο τέρμα. Πάντως, δεν μας ενθουσίασε η εμφάνιση που πραγματοποίησε. Ίσως την επηρέασε το άγχος της «πρεμιέρας» στην έδρα της, ίσως και η αλλαγή προπονητή μερικές ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μία ποιοτική ομάδα, που μπορεί να παίξει καλύτερα από τις μακρινές πάσες από τους αμυντικούς, που προκάλεσαν εκνευρισμό στους φιλάθλους της στις κερκίδες. Τα «γεμίσματα» δεν άρεσαν στους θεατές και έδειχναν την πίεση που ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Λ. να πάρουν την νίκη. Και να κάνουν θετικό «ποδαρικό» στο πρωτάθλημα.

-Εκείνο που μας έκανε θετική εντύπωση, ήταν η «ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα» που δημιούργησαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι στο γήπεδο. Το AEL FC Arena ήταν «μισογεμάτο», ωστόσο οι θεατές «έσπρωξαν» την ομάδα της Λάρισας να φτάσει στην νίκη. Λυπηθήκαμε, γιατί από την ποδοσφαιρική αυτή ατμόσφαιρα έλλειπαν οι φίλοι του Α.Ο.Κ. Η ομάδα της Καβάλας θα έπαιρνε περισσότερη δύναμη, από την παρουσία τους στο γήπεδο. Γνωρίζουμε πως το παιχνίδι μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αλλά η μετάδοση δεν αποτέλεσε «τροχοπέδη» για τους χιλιάδες Λαρισαίους που πήγαν να συμπαρασταθούν στην ομάδα της πόλης τους. Νομίζουμε πως αν το παιχνίδι διεξαγόταν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», πάλι με τηλεοπτική μετάδοση, ο αριθμός των Καβαλιωτών φιλάθλων, δεν θα υπερέβαινε την προσέλευση των Λαρισαίων στο AEL FC Arena. Και υποψιαζόμαστε, πως στην Καβάλα θα ερχόντουσαν τουλάχιστον πεντακόσιοι (500) οπαδοί της Α.Ε.Λ.!

-Θα το δούμε στο προσεχές παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου. Αν διεξαχθεί στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», αμφιβάλλουμε ότι η προσέλευση των Καβαλιωτών φιλάθλων θα ξεπεράσει τους χίλιους πεντακόσιους (1.500). Στο AEL FC Arena, οι Λαρισαίοι ήταν τουλάχιστον τριπλάσιοι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ