Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές, ότι προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, συνεδρίασε η ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων, με την συμμετοχή του υπουργού, Γιώργου Γεωργαντά, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χ. Τριαντόπουλου, του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, Θ. Πετραλιά, του γενικού γραμματέα δημοσίων επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α., Δ. Σκάλκου, της γενικής γραμματέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου και του προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., Α. Λυκουρέντζου.

Προωθούνται, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών επιτραπέζιων σταφυλιών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Καστοριάς και καπνού της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Επίσης, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών, για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη, διότι νιώθω ότι οι συνεχείς προσπάθειες μου, έχουν αντίκτυπο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και κυρίως τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, που στέκεται εμπράκτως δίπλα στον αγροτικό κόσμο. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών και της συνεργασίας μου με τους ιθύνοντες του ΕΛ.Γ.Α. και τον υπουργό, αποτελεί συγχρόνως και διάψευση των ισχυρισμών, όσων διατείνονταν ότι δεν θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των αμπελοκαλλιεργητών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ