-Είναι εξωφρενικό το σχέδιο του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, να παραδώσει μία αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Καβάλας, το ανοιχτό κολυμβητήριο, για να νοικιάσει την ακτή Καλαμίτσα από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.). Την ακτή που είναι «γραμμένη» στο εθνικό κτηματολόγιο υπέρ του Δήμου Καβάλας! Όπως είπε πρόσφατα, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη και συμφώνησαν στην εξής ανταλλαγή! Να παραχωρηθεί η ακτή Καλαμίτσα στον Δήμο Καβάλας για πέντε έτη, χωρίς μίσθωμα (ενοίκιο) και ο Δήμος να παραχωρήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

-Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος ενέδωσε σε μία συμφωνία, που είναι σε βάρος των συμφερόντων των Καβαλιωτών και εξευτελιστική! Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, για να πείσει τον Καβαλιώτικο λαό, είναι αστεία! Η Καβάλα, είπε, διαθέτει ένα σύγχρονο (κλειστό) κολυμβητήριο και δεν μπορεί να λειτουργεί δύο κολυμβητήρια. Θα του αναφέρουμε τι έγραφαν οι σύμβουλοι οργανώσεως επιχειρήσεων Planning Α.Ε., που συνέταξαν τον Νοέμβριο του 2008, για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, έρευνα χρηματοδότησης της λειτουργίας του καινούργιου (κλειστού) δημοτικού κολυμβητηρίου. Συγκεκριμένα έγραφαν ότι: «Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στην παρούσα μελέτη ελήφθη ως παραδοχή η λειτουργία του μόνο κατά την χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος-Μάιος), καθώς η λειτουργία του και κατά την θερινή περίοδο κρίνεται ως μη συμφέρουσα, αφού αφενός δεν θα μπορεί να γίνει φυσική θέρμανση του νερού (από τον ήλιο) και αφετέρου, ο κλιματισμός και ο εξωραϊσμός των εγκαταστάσεων αποτελούν ένα πρόσθετο κόστος».

-Επίσης, στο επιχειρηματικό σχέδιο 2009-2011, για το κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο, που συνέταξε η Οργανοτεχνική Α.Ε., αναφέρεται το εξής: «Το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάζεται σ’ αυτό το τεύχος αναφέρεται στην λειτουργία του νέου κλειστού κολυμβητηρίου. Ωστόσο, προτείνεται με έμφαση, η λειτουργία και του ανοιχτού κολυμβητηρίου να υπαχθεί στην ευθύνη της διοικητικής επιτροπής του κλειστού κολυμβητηρίου. Η κεντρική ιδέα του συνδυασμού της λειτουργίας των δύο κολυμβητηρίων, είναι η συμπληρωματικότητα σε επίπεδο τόσο προσφερομένων υπηρεσιών, όσο και απασχόλησης προσωπικού. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αποφυγή του φαινομένου ανταγωνιστικής λειτουργίας, που θα είχε δυσμενή αποτελέσματα για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα εκμεταλλεύονται καταστήματα στο κλειστό κολυμβητήριο».

-Το ανοιχτό κολυμβητήριο κατασκευάστηκε στο πάρκο Φαλήρου την δεκαετία του 1970 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και παραδόθηκε στον Δήμο Καβάλας για αποκλειστική αθλητική χρήση. Αν σταματήσει η αθλητική χρήση, η εγκατάσταση πρέπει να επανέλθει στην δικαιοδοσία της Γ.Γ.Α. Με ποιο δικαίωμα, επομένως, ο Θόδ. Μουριάδης διαπραγματεύτηκε με το Υπερταμείο την ανταλλαγή του κολυμβητηρίου; Μπορεί ο χρήστης (Δήμος Καβάλας) να παραχωρήσει μία πρώην αθλητική εγκατάσταση της Γ.Γ.Α.; Εξασφάλισε ο δήμαρχος την σύμφωνη γνώμη της Γ.Γ.Α., να δώσει το κολυμβητήριο στον Ο.Λ.Κ.;

-Πέρασαν σαράντα και πλέον έτη, από την λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου με χρήστη τον Δήμο Καβάλας. Θα έπρεπε, κατά την άποψη μας, μετά από τόσα έτη, το ανοιχτό κολυμβητήριο να δοθεί κατά κυριότητα στον Δήμο, όπως έγινε με την παραχώρηση των υπόλοιπων (κρατικών) αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους. Αν ο Θόδ. Μουριάδης δεν θέλει να λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο, να καλέσει την Γ.Γ.Α. να το ανακαινίσει και η Γ.Γ.Α. να το παραχωρήσει στον τοπικό ναυταθλητικό όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, που εξεδήλωσε την βούληση να το επαναλειτουργήσει με δική του δαπάνη. Εφιστούμε την προσοχή στον Θόδ. Μουριάδη να μην συνεχίσει, γιατί θα εκτεθεί και θα γελοιοποιηθεί!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ