«Δεν αισθάνομαι ότι υποδύομαι ένα ρόλο, αλλά ότι μεταφέρω μία μαρτυρία. Την μαρτυρία μιας λεβέντισσας γυναίκας», είπε η ηθοποιός, Βέρα Κρούσκα, για την ερμηνεία της στην παράσταση με τον τίτλο: «Που είναι η μάνα σου μωρή», η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στο δημοτικό θέατρο Καβάλας, «Αντιγόνη Βαλάκου». Η Βέρα Κρούσκα ενσαρκώνει την ηρωίδα του ομότιτλου βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, που αποτελεί μία προσωπική μαρτυρία και συγχρόνως ντοκουμέντο για την τραγωδία του ελληνικού εμφυλίου πολέμου.

«Είναι σημαντικό να έρχονται στην Καβάλα καλλιτέχνες και άνθρωποι με τη διαδρομή που έχει η Βέρα Κρούσκα. Την ευχαριστούμε και την αγαπάμε. Χαιρόμαστε που ήρθε η παράσταση αυτή στην πόλη», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, ενώ για την πρωταγωνίστρια μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πέτρος Πετρόπουλος.

«Χαίρομαι κι εγώ που βρίσκομαι στην Καβάλα και ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα συμμετέχω σε μία παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Θοδωρή Γκόνη. Όσον αφορά την παράσταση, είναι μία μαρτυρία ενάντια στη λήθη. Είναι συγκινητικό ότι έρχονται και την παρακολουθούν νέοι άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν τίποτα για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Μετά την παράσταση δεν μας λένε «συγχαρητήρια», αλλά «ευχαριστούμε». Με την παράσταση αυτή, επίσης, θέλαμε να δείξουμε στο κοινό, ότι ο εμφύλιος πόλεμος δεν είναι ποτέ καλό πράγμα», είπε η Βέρα Κρούσκα και γεμάτη υπερηφάνεια παρουσίασε τις δύο νεαρές συμπρωταγωνίστριες της, την Αγάπη Παπαθανασιάδου και την Ορνέλλα Λούτη. Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και της μουσικής έχει ο Ένκε Φεζολάρι, ο οποίος συνεχίζει να σκηνοθετεί έργα με ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, κ.ά. μηνύματα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 12 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρίες).

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αύξηση της επιχορήγησης, η οποία θα ανέλθει στις 62.000 ευρώ για τη νέα θεατρική περίοδο. «Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό και το Υπουργείο, για την έγκριση της αύξησης της επιχορήγησης, αλλά και να δηλώσω, ότι δεν θα σταματήσουμε να είμαστε διεκδικητικοί. Θέλουμε τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για να διοργανώσουμε το επετειακό εξηκοστό φεστιβάλ Φιλίππων», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ