Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, με αφορμή τη συνάντηση που επρόκειτο να κάνει με εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ και την επιστολή που έλαβε από το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, απάντησε με την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ θερμά για την «ενδιαφέρουσα» επιστολή σας, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω ότι, το δικαίωμα, με ποιους θα συναντηθούμε, πότε θα συναντηθούμε και αν θα κοινοποιήσουμε τη συνάντησή μας, είναι αποκλειστικά του Οργανισμού μας και τέτοιου είδους και ύφους παρατηρήσεις, να τις κρατήσετε για το δικό σας συνδικαλιστικό όργανο. Για να μπούμε και στην ουσία των προβληματισμών και σκέψεών σας, αντιλαμβάνομαι ότι σας ενοχλεί ότι θα συναντηθούμε με μία επιχείρηση του Νομού Καβάλας, για να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει, ενώ παράλληλα αυτοαναιρείστε και μας κατηγορείτε ότι είμεθα απόντες από την κρίση στα Λιπάσματα Καβάλας.
Για να σας διορθώσουμε, επομένως, στην πανκαβαλιώτικη συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, ήμασταν παρόντες και αναλάβαμε πρωτοβουλία, με δική σας παρότρυνση, παρουσία όλων των αρχών του τόπου, να έρθουμε σε επαφή με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. Παράλληλα, είχα και μ’ εσάς προσωπικά, αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες, που δεν θέλαμε να κοινοποιήσουμε, προσδοκώντας να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας, μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Στόχος της κοινωνίας της Καβάλας και του Επιμελητηρίου, είναι το εργοστάσιο να παραμείνει ανοικτό, με αξιοπρεπείς αμοιβές για όλους τους εργαζομένους. Αδυνατώ να κατανοήσω το επιθετικό ύφος της επιστολής σας, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, που μας βάζει σε σκέψεις ότι κάτι άλλο επιθυμείτε.
Τα Επιμελήτρια, πράγματι, είναι η φωνή της υγιούς επιχειρηματικότητας και αυτή τη φωνή στην Καβάλα δεν θα την σταματήσετε και μακριά από εμάς οι «υπόγειες μεθοδεύσεις» στα όρια της νομιμότητας και αν υπάρχει κατάλυση του «κράτους δικαίου», υπάρχουν κρατικοί φορείς που μπορούν να επαναφέρουν την τάξη. Συνεχίζουμε να χαρακτηρίζουμε το εργοστάσιο ως έναν από τους οικονομικούς «πνεύμονες» της Καβάλας, προς αυτή την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης θα συνεχίσουμε με μετριοπάθεια και όχι με λαϊκισμούς και τραμπουκισμούς, αν και φαίνεται ότι η προσπάθειά μας αυτή ενοχλεί. Το Επιμελητήριο θα είναι πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες για το καλό του τόπου μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ