Ικανοποιημένος, για το έργο που έκανε και γεμάτος από ευχάριστες αναμνήσεις, δήλωσε ότι απέρχεται από την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Άγγελος Τσατσούλης. «Ο στόχος μου ήταν, να δημιουργήσω ένα Επιμελητήριο δυνατό, ανεξάρτητο και αυτάρκες. Αφιέρωσα πολλές ώρες στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου αυτού, τις οποίες στέρησα από την προσωπική και την επαγγελματική ζωή μου, από την οικογένεια μου και τους φίλους. Όμως, η εκτίμηση που κέρδισα, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Αφήνω ένα έργο, σημαντικό θεωρώ, το οποίο ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει η επόμενη διοίκηση», είπε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, επίσης, έκανε αναφορά στον προκάτοχο του, Απόστολο Μαρδύρη, λέγοντας ότι πήρε τη «σκυτάλη» από έναν πετυχημένο πρόεδρο και συνέχισε, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες του αείμνηστου διοικητικού ηγέτη του Επιμελητηρίου Καβάλας. Δήλωσε, ακόμα, ότι δύο θητείες στη θέση του προέδρου, είναι αρκετές, για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στη διοίκηση και για να πραγματοποιήσει το όραμά του.
Το πρώτο μέλημα, πρόσθεσε, ήταν η ίδρυση του γραφείου στη Θάσο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του νησιού. Από κει και πέρα, η απερχόμενη διοίκηση δημιούργησε την τράπεζα αίματος, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Επιμελητηρίου, συμμετείχε στη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. (Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας) με την πληρωμή ενός σεβαστού χρηματικού ποσού, ανέλαβε, κατά κυριότητα, τη λειτουργία του εκθεσιακού κέντρου στη Νέα Καρβάλη (σ.σ. παραδέχτηκε πως δεν έγιναν αυτά που ήθελε για την αξιοποίηση του, λόγω της οικονομικής κρίσης), εξασφάλισε διαχειριστική επάρκεια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, πιστοποίηση παροχής υπηρεσιών, εφάρμοσε το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), διοργάνωσε επιμορφωτικά σεμινάρια και σχολές για τα μέλη, συμμετείχε σε εκθέσεις, πραγματοποίησε έρευνες και μελέτες για διάφορα ζητήματα που αφορούσαν τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και την τοπική οικονομία, έδωσε δυναμικό «παρών» στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συνεργάστηκε με τους άλλους τοπικούς φορείς, κ.λπ. Το επιστέγασμα ήταν, η εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στη θέση του αντιπροέδρου. «Ότι καταφέραμε, το πετύχαμε όλοι μαζί στη διοίκηση. Η δουλειά ήταν συλλογική. Για ότι δεν καταφέραμε, την ευθύνη φέρω εγώ», σημείωσε και δήλωσε ότι, θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθεια του στους νέους διοικούντες και περισσότερο για τα θέματα που χειρίστηκε προσωπικά.
Ρωτήθηκε, ακόμα, για το προεκλογικό κλίμα, ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου και σχολίασε ότι δεν του αρέσει. «Βλέπω ένα συσσωρευμένο μίσος», είπε και συμπλήρωσε ότι απουσιάζουν οι προτάσεις και οι θέσεις των υποψηφίων. Ωστόσο, είναι πολύ θετικό ότι στη διαδικασία συμμετέχουν εκατόν εβδομήντα υποψήφιοι. «Αυτό δείχνει, ότι καταφέραμε να κάνουμε το Επιμελητήριο θελκτικό», επεσήμανε, ενώ κάλεσε τους τρεις υποψήφιους προέδρους να τοποθετηθούν δημοσίως για τα χρέη των επιχειρηματιών προς τον φορέα, λέγοντας: «Θέλω να ακούσω εάν θα τα κάνουν απαιτητά, δημιουργώντας, έτσι, πρόβλημα στους συναδέλφους τους στην Εφορεία. Εγώ προτίμησα να κατηγορηθώ για παράβαση καθήκοντος, παρά να «κυνηγήσω» ένα συνάδελφο επιχειρηματία για χρέος εκατό ευρώ».