-Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και ο Θίοντορ δεν έφερε την πρόταση της ΕΤ.Α.Δ. για την ενοικίαση της «Καλαμίτσας». Κι ούτε θα φέρει τέτοια συμφωνία, εκτός κι αν υποκύψει στις απαιτήσεις των golden boys. Τεσσεράμισι χρόνια, τα golden boys της ΕΤ.Α.Δ. περιμένουν από τον Θίοντορ να πει «ναι» σε οποιαδήποτε απαίτηση έχουν, να «φορτώσουν» την συντήρηση των παλιών και επικίνδυνων εγκαταστάσεων στον Δήμο Καβάλας και να εισπράττουν ετήσιο ενοίκιο, μαζί με το 50% από τα ενοίκια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2015, που έληξε η παραχώρηση της ακτής στον Δήμο Καβάλας, η ΕΤ.Α.Δ. δεν έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες να πάρει κάποιος από αυτούς την «Καλαμίτσα». Ποιος νοήμων ιδιώτης θα επενδύσει σε μία ακτή με άθλιες εγκαταστάσεις, που έχουν πολεοδομικό ζήτημα (η ΕΤ.Α.Δ. πήρε πρόστιμο από την Πολεοδομία του Δήμου Καβάλας) και το κυριότερο, οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού;

-Μη μου πείτε, καρντάσια, ότι οι ιδιώτες «έκαναν πίσω», επειδή ενδιαφέρεται ο Δήμος Καβάλας για την ακτή; Εμένα, πάντως, με κάνει πολύ καχύποπτο, ότι η ΕΤ.Α.Δ. δεν κάνει διαγωνισμό για να βρει ενοικιαστή, ή αγοραστή, για την «Καλαμίτσα», με τον οποίο θα κάνει την συμφωνία που θέλει και με το οικονομικό όφελος που επιδιώκει. Κάτι που δεν θα πετύχει με τον Δήμο Καβάλας.

-Μπορεί να πει στους Καβαλιώτες ο Θίοντορ, πόσο κοστίζει κάθε καλοκαίρι στον Δήμο Καβάλας, η προετοιμασία των υπόλοιπων δημοτικών ακτών, του Περιγιαλίου, της Ραψάνης, του Παληού και της Νέας Καρβάλης, στις οποίες δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της «Καλαμίτσας»; Εκτός από την κάλυψη με ναυαγοσώστες, από την 1η Ιουνίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2024, που θα κοστίσει 178.000 ευρώ, ποια είναι η δαπάνη για τις λοιπές εργασίες; Υποθέτω ελάχιστη, αφού δεν έχουν μόνιμες εγκαταστάσεις.

-Αφού δεν έγινε συμφωνία μετά το 2015, καρντάσια, με τον Δήμο Καβάλας, δεν θα γίνει ποτέ. Το κατάλαβε ο Θίοντορ και μιλάει για κοροϊδία και για τελευταία διαπραγμάτευση. Το ζήτημα είναι, πως θα φύγει η «Καλαμίτσα» από την ΕΤ.Α.Δ., που έχει εκατοντάδες άλλα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου να διαχειριστεί. Όσο βρίσκεται στα «χέρια» της ΕΤ.Α.Δ., η εικόνα της «Καλαμίτσας» θα είναι άθλια και θα χειροτερεύει!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ