Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου παρουσίασε στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο. «Ακούστηκαν τραγούδια που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, ξεπερνούν τα κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά όρια και με μία έντονη ελληνικότητα αγγίζουν τη συλλογική μνήμη. Φανερώθηκε, ακόμα μία φορά, η δυνατότητα του συνθέτη να κάνει σύγχρονη την παράδοση. Να χρησιμοποιεί τα αιώνια, τα άφθαρτα υλικά της παράδοσης, να τα εντάσσει με ευαισθησία στο καλλιτεχνικό παρόν, βάζοντας τη ρυθμική και μελωδική του πινελιά…

Ο λόγος των ποιητών και των σπουδαίων στιχουργών αντάμωσε την άποψη του συνθέτη για «επιστροφή στις ρίζες» και έτσι «γευτήκαμε» σύγχρονες δημιουργίες, που ταξιδεύουν για το μέλλον ακουμπώντας στο παρελθόν…», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Βασακτσής (κιθάρα, τραγούδι), Άγγελος Ζαγοριανός (μπουζούκι, τραγούδι, κρουστά, σύλληψη, επιμέλεια, ενορχήστρωση), Βασίλης Μέτσικας (πιάνο, πλήκτρα), Θεόδωρος Ελευθερίου (τραγούδι), Βαγγέλης Αγγελίδης (τραγούδι).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ