-Με λύπησε, καρντάσια, η ιεράρχηση των σημαντικών έργων στο λιμάνι «απόστολος Παύλος», που έκανε η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άννυ Θυσιάδου, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

-Δεν είναι λογικό να θεωρεί πιο σημαντική, για παράδειγμα, την ανάπλαση που θα γίνει σε τμήμα του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα στην παλιά προβλήτα των φέρι μπόουτ, από την κατασκευή του εμπορικού κέντρου και επιβατικού σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια και τα υδροπλάνα, το λεγόμενο Kavala Port Center, ή από την κατασκευή της μαρίνας πίσω από τον υπήνεμο μόλο του λιμανιού.

-Βεβαίως θα ομορφύνει η παραλία της πόλης, με την ανάπλαση στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Αβέρωφ, αλλά χωρίς το εμπορικό κέντρο, τους επιβατικούς σταθμούς κρουαζιέρας και υδροπλάνων και την μαρίνα για τα τουριστικά σκάφη, δεν μπορούμε να προσδοκούμε την ανάπτυξη του λιμανιού στον τουρισμό, καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των εσόδων του Ο.Λ.Κ.

-Διότι, αν κατασκευαστούν το kavala Port Center και η μαρίνα, θα έχουν σημαντικά έσοδα ο Ο.Λ.Κ. και το ελληνικό δημόσιο. Μπορεί να τα διαχειρίζονται ιδιώτες, αλλά αυτοί θα καταβάλλουν στον Οργανισμό, δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο, υψηλό ενοίκιο για αρκετά χρόνια.

-Εξίσου μεγάλο έργο, είναι η επέκταση του κρηπιδώματος στην ιχθυόσκαλα, ώστε να μεταφερθούν εκεί τα μεγάλα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Έτσι, θα δημιουργηθεί χώρος στο λιμάνι «απόστολος Παύλος», για να αυξηθούν οι πλωτές εξέδρες στις οποίες θα «δένουν» ιστιοπλοϊκά και τουριστικά σκάφη. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η ιχθυόσκαλα, που θα δέχεται περισσότερα αλιευτικά σκάφη και αλιεύματα.

-Αυτές πρέπει να είναι, θεωρώ καρντάσια, οι μεγάλες προτεραιότητες της διοίκησης του Ο.Λ.Κ. και των τοπικών αρχόντων. Το Kavala Port Center, η μαρίνα και η ιχθυόσκαλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ